Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ιερέας δήλωνε στην εφορία 20.000 ευρώ και είχε στην τράπεζα 3 εκατομμύρια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν εντόπισαν τον τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας.Είχε καταθέσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που η φορολογική του δήλωση ήταν μόλις 20.000 ευρώ!

Όταν μάλιστα τον κάλεσαν στην αρμόδια υπηρεσία ο ιερέας παρουσιάστηκε αμέσως και κατέβαλε αναλογούντες φόρους ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ χωρίς μάλιστα να φέρει καμία αντίρρηση αλλά ούτε αδυναμία πληρωμής του ποσού!

Από την έρευνα που έκαναν, σύμφωνα, με το Βήμα, προέκυψε ότι ο ιερέας συμμετέχει σε οικονομικές υπηρεσίες μητρόπολης στην περιοχή της Αττικής και θεωρείται στενός συνεργάτης ανώτερου κληρικού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, η μητρόπολη έχει προαναγγείλει την κατασκευή μεγάλων έργων σε αυτή την περιοχή του Λεκανοπεδίου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει ημιτελή ή ανεκτέλεστα.
Ένα από αυτά είναι το γηροκομείο της περιοχής, έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχουν υπάρξει υπόνοιες για μη σύννομες συναλλαγές κληρικών. Επιπλέον έχει υπάρξει λαχειοφόρος αγορά μεταξύ των πιστών για την ανέγερσή του.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν πίσω από τα χρήματα του κληρικού υπάρχει ζήτημα δωροδοκίας γύρω από το επίμαχο έργο ή αν σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από το «παγκάρι».
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->