Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ιδού το επόμενο Ντουμπάι

H Ν. Κορέα ετοιμάζει τουριστική μεγαλούπολη ύψους €207 δις Η Ν. Κορέα ετοιμάζεται να εκθρονίσει το Ντουμπάι, καθώς σχεδιάζει να ανοικοδομήσει μια μεγαλούπολη στο λιμάνι Incheon των νησιών Yongyu-Miiu,  κοντά στην περιοχή όπου υπάρχει και διεθνές αεροδρόμιο.  

 Η μεγαλούπολη θα εκτείνεται σε 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι θα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό σχέδιο στον κόσμο, εφόσον καταφέρουν να το ολοκληρώσουν.  

   Όπως αναφέρει το tweaktown, το πρότζεκτ περιλαμβάνει και μία τεράστια σήραγγα, οι διαστάσεις της οποίας θα είναι 200μ ύψος, 880μ πλάτος και 3,3 χλμ μήκος.  

 Τα κτίρια θα έχουν ανεγερθεί κυκλικά  γύρω από μια τεχνητή λίμνη στο κέντρο της οποίας θα ορθώνεται ένα οικοδόμημα 14 τετραγωνικών χλμ, ενώ πολυτελή ξενοδοχεία, πολυκατοικίες, καζίνο, εμπορικά κέντρα, αίθουσα συναυλιών και πίστα F1 είναι ορισμένα μόνο από τα πλάνα των σχεδιαστών.

   Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 207 δισεκατομμύρια ευρώ και ετησίως 5,7 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται ότι θα μπορούν να μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου   Σημειώνεται ότι η μεγαλούπολη θα ονομάζεται 8City, για να προσελκύσει πολλούς κινέζους τουρίστες, οι οποίοι θεωρούν τον αριθμό οχτώ πολύ τυχερό.
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->