Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Tο 67,5% των Ελλήνων θέλει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή

Την αντίθεση των Ελλήνων πολιτιών με την ακραία ρητορεία και τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής κατά των μεταναστών και των παιδιών τους αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα», οι πολίτες διαφωνούν με την… αιματολογική οπτική των μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς αντίθετα με το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου το 63% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι Έλληνας είναι εκείνος ο οποίος έχει λάβει ελληνική παιδεία. Αντίθετα μόνο το 32,5% θεωρεί ότι Έλληνας είναι όποιος έχει έλληνες γονείς.

Την ίδια ώρα, παρότι το 74% απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με τη δήλωση πως οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα, το 43% δηλώνει ότι θέλει να παραμείνουν στη χώρα με ίδια ή λιγότερα δικαιώματα από τους έλληνες, έναντι 47,3% που δηλώνει ότι πρέπει να μείνουν μόνον οι νόμιμοι ή οι αναγκαίοι. Παράλληλα, το 75,4% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι συμφωνούν με την επιχείριση «Ξένιος Ζευς» για τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών.

Η διαφωνία του εκλογικού σώματος με τις ακροδεξιές κορώνες της Χρυσής Αυγής φαίνεται περισσότερο από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία (67,5%) ζητά να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα αν εξακολουθήσει να παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία καθώς και όποιο άλλο κόμμα θέλει να ανατρέψει την Δημοκρατία, ενώ το 66,8% και το 78,4% διαφωνεί με ακραίες δηλώσεις όπως «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» και «Πας μη Έλλην βάρβαρος» αντίστοιχα.
ΣΟΥ ΆΡΕΣΕ;

--> -->