Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πώς να διαλέγεις αμέσως τα ρούχα που σου ταιριάζουν



Θέλεις να ξεχωρίζεις αμέσως ποια είναι τα ρούχα που ταιριάζουν καλύτερα στο σώμα σου; Εύκολο, αν ακολουθήσεις έναν βασικό κανόνα που ισχύει για όλους, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Τόνισε και κρύψε

Όλοι γνωρίζουμε τα περισσότερο και τα λιγότερο όμορφα σημεία του σώματός μας. Άρα αυτό που χρειάζεται είναι να κάνουμε τα μάτια των άλλων να πέφτουν στα πιο χαρισματικά και να αγνοούν τα υπόλοιπα, τα οποία ίσως είναι δυσαρμονικά με τη μορφολογία μας. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι αποφεύγεις να τονίσεις τα πιο άχαρα μέρη του σώματός σου, ενώ, αντίθετα, φροντίζεις να μην κρύβεις όλα τα ωραία σου.

Για γυναίκες

Προσέχεις ώστε το πιο εντυπωσιακό και κομψό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου να αφορά το ομορφότερο και πλεονεκτικότερο σημείο του σώματός σου αφήνοντας τα υπόλοιπα ρούχα σου να είναι πιο απλά και ασήμαντα (οπτικά), δηλαδή να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Για παράδειγμα, αν έχεις χοντρές ή δυσαρμονικά λεπτές γάμπες, δε φοράς φούστα τύπου μπαλούν, που αναγκάζει το μάτι να κοιτάξει αμέσως το περίεργο, μοδάτο στρίφωμα της φούστας, άρα και τις γάμπες σου. Προτιμάς να ρίξεις το βάρος της εμφάνισης στο επάνω μέρος του σώματος, ώστε να τονίσεις το μπούστο και το μάτι να μην παρασυρθεί χαμηλά. Εννοείται ότι αγνοείς τις τάσεις της εκάστοτε μόδας και διαμορφώνεις τους δικούς σου, προσωπικούς κανόνες.

Για άντρες

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά: Αν, για παράδειγμα, έχεις στενές πλάτες και λίγη κοιλίτσα, είναι σκόπιμο να ξεχάσεις τα βαμβακερά μπλουζάκια που εφαρμόζουν στο σώμα αναδεικνύοντας τις ατέλειές του. Προτιμάς άνετα, μονόχρωμα πουκάμισα που δίνουν πάντα μια πιο ανδροπρεπή εικόνα (αφού το κόψιμό τους είναι ούτως ή άλλως αντρικό) και δίνεις το βάρος σε ένα κομψό παντελόνι που να εφαρμόζει σωστά στο σώμα σου, τονισμένο π.χ. με όμορφες τσέπες.

Και για τους δύο

Αν πάλι προτιμάς τα μάτια των άλλων να στρέφονται πρωτίστως στα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σου, διάλεξε για το επάνω μέρος του σώματος ρούχα σε αποχρώσεις που τονίζουν τα χρώματα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών σου. Οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν θαυμάσια (και ευκολότερα) επιλέγοντας ένα εντυπωσιακό φουλάρι.