Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΣΟΚ:Έφηβοι βίασαν ομαδικά 12χρονη και ανέβασαν το βίντεο στο FacebookΤρεις έφηβοι από το Σικάγο, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό
ενός 12χρονου κοριτσιού υπό την απειλή όπλου και τη δημοσίευση του επίμαχου βίντεο στο...
Facebook, πρόκειται να δικαστούν ως ενήλικες, σύμφωνα με ανακοίνωση των εισαγγελέων της κομητείας Κουκ....

Οι τρεις έφηβοι – ο 16χρονος Τζάστιν Άπλγουαϊτ, ο 15χρονος Κένεθ Μπράουν και ο επίσης 15χρονος Σκαντέιλ Φριτς – κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση και κρατούνται, επί του παρόντος, με την εγγύηση για την απελευθέρωσή τους να έχει οριστεί στις 900.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ομαδικός βιασμός της 12χρονης έγινε στο σπίτι του Φριτς στις 15 Δεκεμβρίου του 2012. Ο 15χρονος κανόνισε με το θύμα να συναντηθούν στο σπίτι του και, στη συνέχεια, την πήγε στο υπόγειο όπου και τη βίασε. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Φριτς απειλούσε με όπλο καθ' όλη τη διάρκεια το μικρό κορίτσι, το οποίο τον ικέτευε να σταματήσει, ενώ, λίγο αργότερα, ο ίδιος τράβηξε σε βίντεο τον ομαδικό βιασμό της 12χρονης από τους δύο φίλους του, Άπλγουαϊτ και Μπράουν.

Όπως ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο WFLD, μετά το περιστατικό, το θύμα απευθύνθηκε στην αστυνομία την επόμενη κιόλας ημέρα, ενώ δύο ημέρες μετά τον βιασμό, στις 17 Δεκεμβρίου, το αποτρόπαιο βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στην προσωπική σελίδα του Μπράουν στο Facebook και, στη συνέχεια, στις σελίδες των άλλων δύο εφήβων.