Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ποιός είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει 160.000...εξορκισμούς;


O Ιταλός πάτερ Γκάμπριελ Αμόρθ, επικεφαλής του
Διεθνούς Συλλόγου Εξορκιστών, ζητά να επιτραπεί σε όλους του ιερείς να πραγματοποιούν το τελετουργικό του εξορκισμού, ιδίως μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με πρωταγωνιστή τον Πάπα Φρανσίς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο πάτερ Αμόρθ, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει πραγματοποιήσει 160.000 εξορκισμούς, επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τον Πάπα, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα των Εξορκισμών.

«Θα ζητήσω από τον Πάπα να επιτρέψει σε όλους τους πατέρες να πραγματοποιούν εξορκισμούς, αρκεί να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο. Αν όχι, τότε θα υπάρξουν σεμινάρια που θα καθοδηγούν τους μελλοντικούς εξορκιστές. Άλλωστε, το θέμα των εξορκισμών έχει μεγάλη ζήτηση» δηλώνει ο πάτερ Αμόρθ στην Sunday Times.

O 88χρονος πάτερ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την ενέργεια του Πάπα να τελέσει δημόσια εξορκισμό, σύμφωνα με τα λεγόμενα των περισσότερων. Ο ίδιος δηλώνει στην εφημερίδα La Rebublica ότι «ο Πάπας είναι επίσης και Επίσκοπος της Ρώμης, και όπως κάθε επίσκοπος είναι αυτόματα και εξορκιστής».

Παρά τις συνεχείς αρνήσεις του Βατικανού περί τέλεσης δημόσιου εξορκισμού από τον Πάπα, ο Πάτερ Αμόρθ επιμένει ότι το τελετουργικό που πραγματοποιήθηκε αφορούσε καθαρά σε περίπτωση εξορκισμού. 

«Ο Εξορκισμός του Πάπα αποτελεί ένα σημάδι, καθώς μία από τις κύριες αιτίες του αθεϊσμού σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στο διάβολο πια. Ζούμε ακόμη σε μία εποχή όπου ο Θεός έχει ξεχαστεί. Και όπου δεν είναι Παρών ο Θεός, είναι ο διάβολος. Δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εξορκιστών, αλλά εύχομαι η Ρώμη να φροντίσει γι' αυτό. Άλλωστε, όσοι θεωρούν τον εξορκισμό ως μία προκατάληψη κάνουν μεγάλο λάθος» δηλώνει ο Πάτερ Αρμόθ με σκοπό να πείσει τον Πάπα για την ανάγκη περισσότερων εξορκιστών.

Ο πάτερ Γκάμπριελ Αμόρθ είναι γνωστός ως μία πολύ ισχυρη προσωπικότητα, που διακρίνεται για την ειλικρίνεια και την ευθύτητά του. Μάλιστα, στο παρελθόν δεν δίστασε  να κατακρίνει έντονα την μέθοδο γυμναστικής της Yoga αλλά και τα βιβλία του Χάρι Πόττερ, αποκαλώντας τα ύπουλα και σατανικά.

«Η συμβουλή μου προς τους νέους έχει ως εξής: Προσοχή στο μονοπάτι που οδηγούν τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά. Αλκοόλ, Σεξ, Ναρκωτικά και Σατανικές αιρέσεις», καταλήγει.

Τέλος, το 2006 σάλο είχε προκαλέσει η συνέντευξη που είχε δώσει στο Ραδιόφωνο του Βατικανού, στην οποία δεν δίστασε να υποστηρίξει δημόσια ότι ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ και ο δικτάτορας της Ρωσίας Ιωσήφ Στάλιν ήταν δαιμονισμένοι.