Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μητέρα 20χρονου: "Το παιδί μου είναι αυτιστικό, δεν είναι δολοφόνος"


Συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα «Hart van Nederland» έδωσε η μητέρα του 20χρονου Ολλανδού Σιρίνο Σράιβερ που επιτέθηκε με μαχαίρι στο 12χρονο Ρώσο κατά τις διακοπές του στην Κρήτη. Στο δημοσίευμα η μητέρα του δράστη, Αλεξάνδρα Σράιβερ, αποκάλυψε πως το παιδί της είναι αυτιστικό και πρόκειται για ένα γλυκό αγόρι που δεν του άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να τραβά την προσοχή. Κατά την ίδια τι ακριβώς συνέβη και πώς ο γιος της προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη αποτελεί ένα μυστήριο.

Η ίδια, ακόμη, υποστήριξε πως ήταν αρκετά επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησί. Σύμφωνα με το Enet,gr η μητέρα του δράστη δέχτηκε ο 20χρονος να μείνει στην Ελλάδα και να εργαστεί αφού βεβαιώθηκε πως θα βρίσκεται υπό κατάλληλη επιτήρηση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σράιβερ δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το γιο της από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό. Είπε, επίσης, πως δεν έχει καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Από την άλλη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «NRC Handelsblad» το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας έχει επίσης προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον ύποπτο. «Ο επίτιμος πρόξενός μας στο Ηράκλειο προσπαθεί να του παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novum.

Να σημειωθεί πως εναντίον του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.
Eurovision 2013: Στο site της Unibet θα βρεις 140+ ειδικά στοιχήματα. Παίξε τώρα με 100% ΜπόνουςΠαίξε απ' εδώ..