Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οι απαντήσεις στα θέματα των Πανελλαδικών


Με τα μαθήματα της Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορίας, όλα Γενικής Παιδείας, συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια της ΟΕΦΕ, πολλά και με εντυπωσιακές εκφωνήσεις ήταν τα φετινά μαθηματικά.

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν πολύ δύσκολα και απαιτητικά και φαίνεται οτι απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. 

Σε ο,τι αφορά στη Βιολογία τα θέματα χαρακτηρίστηκαν αναμενόμενα και χωρίς προβλήματα. Για πρώτη φορά, όπως είπε ο βιολόγος Μιχάλης Χαλκιόπουλος οι υποψήφιοι κλήθηκαν να λύσουν θέμα που δεν είχε μπει ξανά στις Πανελλαδικές, ωστόσο τα θέματα χαρακτηρίζονται ως βατά. Οι μέτριοι μαθητές μπορούν να γράψουν άνετα για έναν καλό βαθμό ενώ οι πολύ καλά διαβασμένοι μαθητές, μπορούν να πάρουν ακόμα και άριστα. 

Σε ό,τι αφορά στη φυσική τα θέματα όπως είπε ο φυσικός Σπύρος Δαμιανός σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται σχετικά εύκολα και κατανοητά. Ωστόσο, οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι ένα ερώτημα είναι «ιδιαίτερα δυσνόητο».


Δείτε τα θέματα της Βιολογίας

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών

Δείτε τα θέματα της Φυσικής

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας


_______________________________

Δείτε τις απαντήσεις της Βιολογίας

Δείτε τις απαντήσεις της Φυσικής

Δείτε τις απαντήσεις της Ιστορίας

Δείτε τις απαντήσεις των ΜαθηματικώνΟι μαθητές εξετάστηκαν σήμερα και στην Ιστορία και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας. Τα θέματα της ιστορίας ήταν για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές

Οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν την Τετάρτη με μαθήματα κατευθύνσεων και συγκεκριμένα τη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).