Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ελληνίδα επιστήμονας καταρρίπτει τους μύθους: Ποια πετρέλαια; Στη φαντασία μας μόνο

Φανταστικό σενάριο, που δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά, χαρακτηρίζει η Σοφία Σταματάκη το ενδεχόμενο να ζήσει η Ελλάδα, κάποια στιγμή στο μέλλον, αποκλειστικά με τους πόρους από το πετρέλαιο.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της επιτροπής που επόπτευσε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη, υπογράμμισε ότι η χώρα μας «δεν κάθεται πάνω σε πετρέλαια», τονίζοντας πως όλα τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, στον Πατραϊκό και στα Ιωάννινα, είναι περίπου το πετρέλαιο μιας χρονιάς.

«Για να σας το πω και αλλιώς, όσο πετρέλαιο έδωσε ο Πρίνος σε 30 χρόνια, εμείς το καίμε σε ένα χρόνο» σημείωσε.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η αντίληψη ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τα πετρέλαια, κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία: «Αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, επαναπαυόμαστε και περιμένουμε τα πετρέλαια».

Κλείνοντας, είπε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει από το πετρέλαιο και, αναφερόμενη στην άντληση πετρελαίου από το Ιόνιο και την Κρήτη, παρατήρησε πως είναι ακόμη ένας στόχος μακρινός. «Ακόμα και αν είχαμε πιστοποιήσει το κοίτασμα, θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια για να το εκμεταλλευθούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Πρώτη Ολοκληρωμένη Πλατφόρμα Ανταλλαγών: ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ
TradeNow: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΡΟΪΌΝΤΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ