Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Παντού εχθρούς βλέπουν οι Σκοπιανοί

Έρευνα φιλοκυβερνητικής εταιρείας δημοσκοπήσεων κατέγραψε τις απόψεις των πολιτών της ΠΓΔΜ για τις σχέσεις της χώρας τους με τις γειτονικές χώρες...

Σύμφωνα με την έρευνα, το 82,4% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι μόλις 7% που έχει διαφορετική άποψη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το 55,8% των ερωτηθέντων θεωρεί ακόμη ότι η Βουλγαρία δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 27,2% που θεωρεί το αντίθετο.

Όσον αφορά την Αλβανία, το 51,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα αυτή δεν έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 33,2% που πιστεύει το αντίθετο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων της έρευνας θεωρεί ότι η Σερβία διάκειται φιλικά απέναντι στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, το 56,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Σερβία έχει φιλική προσέγγιση απέναντι στην ΠΓΔΜ, έναντι 31,3% που θεωρεί το αντίθετο. 

Την έρευνα πραγματοποίησε το φιλοκυβερνητικό Ινστιτούτο «Ντιμίτριγια Τσούποφσκι», από τις 17 έως τις 21 Μαΐου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.050 ερωτηθέντων.