Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τα 'Φιλαράκια' είχαν προβλέψει την ύπαρξη του Facebook πριν τον Zuckerberg

Ένα χρόνο πριν ο Zuckerberg σκεφτεί την ιδέα που θα άλλαζε τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ο Ρος, ο Τσάντλερ και ο Τζόι συζητούσαν ήδη γι' αυτό. Ή περίπου τέλος πάντων.
Στο πρώτο επεισόδιο του 9ου κύκλου των 'Friends', το 'The One With The Memorial Service', ο Ρος εκθειάζει το καινούργιο site του κολεγίου του, περιγράφοντάς το με τρόπο που φέρνει εντελώς σε Facebook.

"Το έχεις δει αυτό; Είναι το νέο site των αποφοίτων του κολεγίου μας. Είναι πολύ κουλ. Μπορείς να ποστάρεις μηνύματα για τον κόσμο και να πεις στους πάντες που είσαι και τι κάνεις", λέει ο Ρος.

Σου θυμίζει κάτι; Εντάξει, ο Τσάντλερ τερμάτισε την κουβέντα με το γνωστό, τσαντλερικό του χιούμορ, λέγοντας "Ωραία, κάποιος βρήκε ένα νέο τρόπο για να μοιραστώ με τον κόσμο ότι είμαι άνεργος και χωρίς παιδιά", αλλά η ομοιότητα αυτού που ακούστηκε στη σειρά με αυτό που ζούμε με το FB είναι πολύ μεγάλη.

Όσο για την πιθανότητα να παρακολούθησε ο Mark Zuckerberg το συγκεκριμένο επεισόδιο και να του μπήκε η ιδέα, έ, για 'Τα Φιλαράκια' μιλάμε, ποιος ΔΕΝ τα έχει δει;

Για την ιστορία, εκείνη την εποχή, κοντά στο 2003 δηλαδή, το Myspace και το Friendster ήταν τα πιο δημοφιλή social media.


Στο you.gr μπορείς να βρείς Laptop,Tablet και Smartphone στις καλύτερες τιμές κανε click εδώ

πηγή