Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πως να γίνετε καλύτερος εpαστής. Το μυστικό της κιθάρας

Η ερευνητική ομάδα του Γαλλικού πανεπιστημίου University of South Brittany (Université de Bretagne-Sud), του τμήματος ψυχολογίας, προσπάθησε να εντοπίσει τι είναι ελκυστικό για τη μέση γυναίκα, σε έναν άνδρα. Πότε δηλαδή μια γυναίκα θα μαγνητιστεί από κάποιον άνδρα ακόμη και εάν εκείνος δεν είναι και ... πρότυπο ομορφιάς. Η ομάδα λοιπόν ύστερα από μελέτη, διαπίστωσε ότι τουλάχιστον μια στις τρεις γυναίκες ελκύεται ερωτικά από τους άνδρες που κρατάνε και ακόμη καλύτερα παίζουν κιθάρα. Προσοχή, δεν χρειάζεται να είστε ο Paco de Lucia,απλά να μπορείτε να παίζετε κιθάρα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 300 γυναίκες, από 18 μέχρι 25 ετών. Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου προσέλαβε έναν άγνωστο 20χρονο ηθοποιό, ο οποίος θα ήταν η “βάση” του πειράματος τους. Ο ηθοποιός δεν ήταν ούτε πολύ άσχημος, ούτε πολύ όμορφος, ούτε πολύ κοντός ούτε πολύ ψηλός, ούτε χοντρός, ούτε λεπτός. Ήταν απλά ένας άνδρας που εάν τον έβλεπες στον δρόμο, η ματιά σου απλά θα τον προσπερνούσε. Ένας φυσιολογικός άνδρας.

Το πείραμα είχε ως εξής. Δίχως οι 300 γυναίκες να γνωρίζουν ο 20χρονος ηθοποιός τις προσέγγισε σε ένα εμπορικό κέντρο. Έπιανε κουβέντα μαζί τους και μετά από λίγο τους έλεγε πόσο όμορφες ήταν και εάν ήθελαν να του δώσουν το τηλέφωνο τους, προκειμένου να βγουν ραντεβού. Στις πρώτες 100, κουβαλούσε στην πλάτη του μια θήκη κιθάρας και είχε ένα μποέμικο αλλά προσεγμένο στυλ. Στις επόμενες 100 είχε απλά περασμένη στους ώμους του μια τσάντα, ενώ στις υπόλοιπες 100 δεν κρατούσε τίποτε.

Στις γυναίκες που προσέγγισε με την κιθάρα, είχε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 33%, αφού του έδωσαν το τηλέφωνο τους 36 γυναίκες. Με την τσάντα στους ώμους του έδωσαν το τηλέφωνο τους 14 και στις τελευταίες 100, μόνο οι 9 τον θεώρησαν γοητευτικό και του έδωσαν το τηλέφωνο τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κιθάρα κρύβει μέσα της μια αλληγορία. Δηλαδή γεννάει ένα μυστήριο. Αρκετές από εκείνες που του έδωσαν το τηλέφωνο τους, είπαν μετά ότι δεν τους γοήτευσε σαν άνδρας, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, υπέκυψαν. Τους έβγαζε έναν ρομαντισμό, και συνάμα μια γλυκιά “αλητεία” και αγριάδα. Αν και δύσχρηστη να την κουβαλάς η κιθάρα είναι πάντα μια καλή επιλογή για όσους είναι μόνοι. Ειδικά εάν γνωρίζουν και να την παίζουν...
Eurovision 2013: Στο site της Unibet θα βρεις 140+ ειδικά στοιχήματα. Παίξε τώρα με 100% ΜπόνουςΠαίξε απ' εδώ..