Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Ο Τσοχατζόπουλος παίρνει 2 συντάξειςΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
Ο πρώην υπουργός που είναι στην φυλακή για σκάνδαλα και μίζες κατά του Δημοσίου, αυτή την στιγμή πληρώνεται αδρά απο τον Ελληνικό λαό. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνει ακόμα βουλευτική σύνταξη…..1.730 ευρώ, ενώ παράλληλα παίρνει και σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ, ως μηχανικός, καθώς και από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, καθώς έχει επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό από το 1959 έως το 1975,σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Έτσι οι συνολικές αποδοχές του ακόμα και σήμερα, προσεγγίζουν τις 4000 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η σύνταξή του από τη μακρά θητεία του στη Βουλή (1974-2007) θα συνεχίσει να καταβάλλεται, εφόσον καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ για την πρόσφατη καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, έχει ασκήσει έφεση. Σύμφωνα με τη διαδικασία για τη διακοπή της σύνταξης ή μισθοδοσίας αμετακλήτως καταδικασθέντος προσώπου, θα πρέπει κατ” αρχάς η απόφαση να καθαρογραφεί από τη δικαστική Αρχή και ακολούθως να σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενέργεια που μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες.

Στη συνέχεια το υπουργείο θα πρέπει να αλληλογραφήσει με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατόπιν να ενημερωθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, θα χρειάζονταν 1 με 2 χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογιστούν οι εφέσεις, που θα ασκούσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.
Στο you.gr μπορείς να βρεις φθηνά LaptopTablet και Smartphone κανε click εδώ