Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Έκθεση - σοκ της ΕΛ.ΑΣ--Ελεύθεροι κυκλοφορούν 800 παιδεραστές


Περισσότεροι από 800 άνδρες που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν την τελευταία δεκαετία από την αστυνομία για παiδοφιλία, χρήση υλικού παιδικής ποpνογραφίας και παιδεpαστία κυκλοφορούν ελεύθεροι, εκμεταλλευόμενοι τα παράθυρα του νόμου.

Αυτό καταγγέλλει στο «Πρώτο Θέμα» ο υποδιοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ρίχνοντας την ευθύνη στο νομικό πλαίσιο που ισχύει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ασφάλειας, από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Το απίστευτο είναι, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα πίσω από τα κάγκελα των φυλακών είναι μερικές δεκάδες.

Την ώρα που 800 και πλέον παiδόφιλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, έρευνες δείχνουν ότι ένα στα δέκα παιδιά έχουν κακοποιηθεί sεξουαλικά.

Κάθε μέρα γίνεται στην Ασφάλεια τουλάχιστον μία καταγγελία για sεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, ενώ το 60% των παiδόφιλων στρέφεται σε αγόρια ηλικίας από 7 ως 16 ετών και το 40% σε κορίτσια ηλικίας από 8 ως 15 ετών.

«Οι νομοθέτες σε όλον τον κόσμο τιμωρούν αυτόν που αγοράζει ή διακινεί υλικό παιδικής ποpνογραφίας για να κόψουν τη φόρα στους ανθρώπους που κακοποιούν μικρά παιδιά. Και όταν λέμε κακοποιούν μικρά παιδιά εννοούμε από έξι μηνών βρέφη ως 8,9,10 και 12 ετών», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Σφακιανάκης.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία κινείται στα τυφλά, σε ό,τι αφορά την τύχη των παιδεραστών, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές για τη μετέπειτα πορεία τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δε γνωρίζουν να οι δράστες καταδικάζονται, αν και πότε παίρνουν άδειες και το κυριότερο, πότε αποφυλακίζονται.

Στο CouponCity θα βρες τις καλύτερες προσφορές μ ένα click εδώ  -  -
-->
πηγή