Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μαζεύουν χελώνες και τις εξάγουν παράνομα για συνθετικό σε φαγητά!


Δυστυχώς σ’ αυτό το σημείο, το έσχατο σημείο, μπορεί να έχουμε φτάσει

Υπάρχουν υποψίες, που κυκλοφορούν ως φήμες, τις οποίες δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι, ακόμη και από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, περνάνε χελώνες με προορισμό το εξωτερικό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για συνθετικό σε φαγητά. Και ερωτούμε: Όντως συμβαίνει
αυτό; Προβληματίζονται σχετικά οι αρχές; Αν, πράγματι, συμβαίνει, είναι αναμφισβήτητα τραγικό. Γι' αυτό, ελπίζουμε να μη συμβαίνει... Να διευκρινιστεί, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, ότι η υπόθεση με τις 104 χελώνες, που κατασχέθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μαζί με δύο γαϊδούρια, δεν συνδέεται με τέτοια κυκλώματα, αφού δεν προέκυψε από την αυτόφωρη διαδικασία αυτό το ενδεχόμενο.


Παίρνουν χελώνες ως κατοικίδια, αντί για σκυλιά και γατιά!

Ακόμη και στην Ήπειρο, όπου η κοινωνία είναι παραδοσιακή, πάει να γίνει μόδα η επιλογή ως κατοικίδιων χελώνων, αντί για σκυλιά και για γατιά. Αιχμάλωτες οι χελώνες, γενικά, ζουν περισσότερα χρόνια, οπότε όποιος αποφασίσει να τις επιλέξει ως κατοικίδια, θα πρέπει να ξέρει ότι θα τις… φορτωθεί για μεγάλο διάστημα. Στις χελώνες ως κατοικίδια σπανίζουν οι ασθένειες, όχι, όμως, ότι δεν υπάρχουν. Να σημειωθεί ότι και τα τρία είδη χελώνων ξηράς στη χώρα μας είναι προστατευόμενα είδη και η αιχμαλώτισή τους είναι πράξη παράνομη, που διώκεται ποινικά.
Στο CouponCity θα βρες τις καλύτερες προσφορές μ ένα click εδώ  -  -
-->
πηγή