Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Φρικιαστικές αποκαλύψεις από παiδόφιλο ιερέα
Φρικιαστική πραγματικότητα ή μεθοδευμένη εκδίκηση;

Το σκάνδαλο της παιδοφιλίας επιστρέφει και πάλι για να στοιχειώσει το Βατικανό.


Ενας πρώην ιερέας που καταδικάστηκε για σ$ξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και εξέτισε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών βγήκε από τη φυλακή και αποφάσισε να μιλήσει.

Μπροστά στην απαγόρευση να αναλάβει εκ νέου εκκλησιαστικά καθήκοντα, ο Πατρίτσιο Πότζι άρχισε να αποκαλύπτει ονόματα και άλλων ιερέων που έχουν «πά8ος για τα μικρά παιδιά».

Οι Αρχές της Ρώμης πραγματοποιούν ήδη έρευνες για τους τέσσερις από τους περίπου είκοσι ιερείς που ονομάτισε ο Πότζι με την κατηγορία της βαριάς σ$ξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οπως αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero», οι έρευνες των Αρχών κινούνται προς δύο κατευθύνσεις: Από τη μια μεριά, εξετάζουν τις πιθανές σ$ξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε κληρικούς ανώτερου κλιμακίου και ανηλίκους.

Από την άλλη μεριά όμως, υπάρχει και το σενάριο της μαστροπείας, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Πότζι, υπήρχε ένας στρατιωτικός που εξασφάλιζε ερωτικές ομοφυλοφιλικές επαφές και κέρδιζε χρήματα από αυτές.

Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο ιερέας, ο οποίος παρουσιάστηκε μπροστά στους καραμπινιέρους μαζί με ένα από τα κακοποιημένα θύματα. Ενα παιδί που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Πότζι, ο οποίος βγήκε πρόσφατα από τη φυλακή, αφού εξέτισε ποινή για την αποπλάνηση πέντε αγοριών ηλικίας 14 και 15 ετών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90. Κάποιοι έσπευσαν να κάνουν λόγο για «μεθοδευμένη εκδίκηση», αφού όπως παραδέχτηκε και ο πρώην ιερέας στις Αρχές: «Κουράστηκε να έχει την αντιμετώπιση του απόκληρου».

Μεταξύ των ονομάτων που έδωσε στις Αρχές υπήρχε και αυτό ενός Μονσινιόρ, δηλαδή του γραμματέα ενός επισκόπου, αλλά και ενός στρατιωτικού ο οποίος φέρεται να προμήθευε τα νεαρά παιδιά στους κληρικούς.
Στο CouponCity θα βρες τις καλύτερες προσφορές μ ένα click εδώ  -  -
-->