Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Κέρδισε 11 εκατομμύρια ευρώ και κατέληξε... στην ψάθαΤώρα ο Michael Carroll δουλεύει σε εργοστάσιο μπισκότωνΤο 2002 η τύχη του χαμογέλασε πλατιά και κέρδισε 11,6 εκατομμύρια ευρώ στη λοταρία. Έντεκα χρόνια αργότερα, αφού οδηγήθηκε δύο φορές στη φυλακή και ξόδεψε όλα τα χρήματά του σε αυτοκίνητα, ναρκωτικά και ποτά, ο Michael Carroll έπιασε δουλειά με αμοιβή 7 ευρώ την ώρα.

Έχοντας πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του Sandra, ο Carroll κήρυξε πτώχευση το 2010 και έχει πλέον μετακομίσει στη Σκωτία.

Σε κάποια περίοδο της ζωής του είχε μείνει απένταρος και κοιμόταν στο δάσος ενώ έψαχνε δουλειά.

Ωστόσο ο 30χρονος λέει πως σήμερα είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ.

«Μετακόμισα εδώ για να ξεφύγω από το ποτό, έχω καθαρίσει και από ναρκωτικά εδώ και δύο χρόνια. Έζησα για δέκα χρόνια όπως ζει ένας ροκ σταρ, ήθελα πια να τα βρω με τον εαυτό μου και μετακόμισα εδώ, είναι τέλεια.

Μόλις κέρδισε τα χρήματα το 2002, ο Carroll άρχισε να ξοδεύει: έδωσε 4 εκατομμύρια σε συγγενείς και φίλους, αγόρασε μια έπαυλη στο Norfolk και ικανοποίησε την επιθυμία του για γρήγορα αυτοκίνητα.

Ξόδεψε, όπως ο ίδιος παραδέχεται, εκατομμύρια σε κοκαΐνη, τζόγο και πληρωμένο έρωτα, μαζί με το ποτό που έγινε καθημερινή συντροφιά του.

Οδηγήθηκε δύο φορές στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών και συμπλοκές και το 2010 πτώχευσε και επέστρεψε στο μηδέν.

Σήμερα, έχει βρει την ευτυχία, όπως λέει, στο εργοστάσιο μπισκότων Walkers στο Morayshire. «Βγάχω 204 λίρες την εβδομάδα πακετάροντας μπισκότα και μου αρέσει πολύ. Αυτός ο μισθός είναι για μένα πιο σημαντικός από τα λεφτά της λοταρίας. Έχω ό,τι χρειάζομαι κι έτσι για μένα αυτό είναι μια καινούρια αρχή. Όταν πρωτοήρθα εδώ ζούσα σε σκηνή στο δάσος γιατί δεν είχα πού να πάω», αφηγείται.

«Είμαι πιο ευτυχισμένος γιατί έχω επιστρέψει στην πραγματικότητα. Στην αρχή κάποιοι με αναγνώρισαν και με ρωτούσαν για τα λεφτά που κέρδισα. Τους έλεγα πως ήμουν ένας 19χρονος μ…ς που τρελάθηκε. Αλλά πλέον είμαι τριάντα και είναι ώρα να μεγαλώσω. Μου αρέσει η δουλειά και δεν μπορούσα να μείνω με τα επιδόματα», προσθέτει.

Εξακολουθεί να παίζει στη λοταρία και αν ξανακέρδιζε, όπως λέει, θα ξόδευε περισσότερα χρήματα για να βοηθήσει τους άλλους.

«Το μόνο πράγμα που κέρδισα πρόσφατα είναι τη ζωή μου πίσω. Αν κέρδιζα ξανά δέκα εκατομμύρια θα βοηθούσα τα παιδιά που είναι εξαρτημένα από ναρκωτικά, μετά θα μετανάστευα στην Αυστραλία, θα επένδυα στην αγορά ακινήτων και θα καθόμουν και θα περίμενα το χρήμα να έρθει. Μην με παρεξηγήσετε αλλά θα έκανα και μερικά πάρτι», καταλήγει.
-->