Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σοκαριστικό: 125 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων


Σοκαριστικό: 125 εκατομμύρια γυναίκες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων
Αποτροπιασμό προκαλούν τα αποτελέσματα έκθεσης της Unicef, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian και αναφέρει ότι περισσότερα από 125 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν πέσει θύματα ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων και 30 εκατομμύρια κορίτσια εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο να υποστούν την διαδικασία αυτή!

Η έκθεση δημοσιεύεται μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 29 χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, και δείχνουν ότι ναι μεν οι γυναίκες, οι οποίες ενδέχεται να υποστούν ακρωτηριασμό είναι λιγότερες σε σχέση με το παρελθόν, όμως οι αριθμοί παραμένουν ακόμα υψηλοί.

Η έκθεση της UNICEF διαπιστώνει, όχι μόνο ότι τα περισσότερα κορίτσια και γυναίκες εναντιώνονται σε αυτή την πρακτική, αλλά ότι ένας σημαντικός αριθμός ανδρών και αγοριών θέλουν να σταματήσει. Μάλιστα, στις χώρες Τσαντ, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε, περισσότερο οι άνδρες παρά οι γυναίκες επιθυμούν να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη πρακτική.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα της πρακτικής αυτής είναι οι γυναίκες μεταξύ 45 και 49 ετών παρά τα κορίτσια ηλικίας 15 - 19.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ediva.gr - Κέρδισε ένα τριήμερο στην Χαλκιδική!!!Πάρε μέρος από εδώ
πηγη
-->