Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Έλληνας πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή στις ΗΠΑ ενώ ήταν αθώοςΈλληνας πέρασε 16 χρόνια στη φυλακή στις ΗΠΑ ενώ ήταν αθώος

Ο 72χρονος Γιώργος Σουλιώτης, από το Μοντέστο της Καλιφόρνια, αποφυλακίστηκε την Τετάρτη, μετά από 16 χρόνια στη φυλακή για φόνο και εμπρησμό, με δάκρυα στα μάτια. Αγκάλιασε την οικογένεια του και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε μόνο να δει τον ήλιο.Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Los Angeles Times", o ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς αναστολή, μετά από τη φωτιά σε σπίτι που νοίκιαζε, το 1997 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Μισέλ Τζόουνς, 31 χρονών, και των παιδιών της, του 8χρονου Ντάνιελ και της 3χρονης Αμάντα. Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή.

Ωστόσο, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία είχε καταδικαστεί ο 72χρονος για εμπρησμό και κρίθηκε αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή.

Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα. Η μέγιστη ποινή γι' αυτές τις κατηγορίες είναι 6 χρόνια φυλάκιση.

Σε περίπτωση που δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες, μια νέα δίκη θα ξεκινούσε τη Δευτέρα και πιθανόν θα την ακολουθούσαν εφέσεις που θα διαρκούσαν πολλά χρόνια. Η υγεία του 72χρονου είναι κλονισμένη και η οικογένεια του φοβόταν ότι θα πέθαινε στη φυλακή.

πηγη


-->