Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Συνέλαβαν 5χρονο Παλαιστίνιο γιατί πέταγε πέτρες - ΒίντεοΕξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο ισραηλινός στρατός μετά την προσαγωγή ενός 5χρονου Παλαιστίνιου με το αιτιολογικό ότι έθετε σε κίνδυνο τους περαστικούς επειδή πετούσε πέτρες.

Την Πέμπτη η ισραηλινή οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'tselem έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με ένα επεισόδιο που σημειώθηκε δύο ημέρες νωρίτερα στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη.

Στις εικόνες διακρίνεται ένα αγόρι να κλαίει. Το παιδί συνοδεύεται από έναν ενήλικο Παλαιστίνιο και οδηγείται από τους Ισραηλινούς στρατιώτες σε ένα τζιπ.

"Ένας ανήλικος εντοπίστηκε να πετάει πέτρες σε ένα δρόμο της Χεβρώνας και, με τον τρόπο αυτό, έθετε σε κίνδυνο τους περαστικούς", ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο μικρός Ουαντία Μασουάντεχ, που έχει επιστρέψει ήδη στο σπίτι του, είπε σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ότι πράγματι πέταγε πέτρες και χωρίς να το θέλει χτύπησε ένα αυτοκίνητο.

"Είδα ένα σκύλο, δίπλα ήταν ένα αμάξι. Έριξα μια πέτρα στο σκύλο αλλά έπεσε στο αυτοκίνητο. Ήταν εκεί και στρατιώτες. Ήρθαν και με έβαλαν στο τζιπ", είπε.

Σύμφωνα με την B'tselem οι στρατιώτες μετέφεραν το παιδί στο σπίτι του και είπαν στους γονείς ότι σκόπευαν να τον παραδώσουν στην παλαιστινιακή αστυνομία. Ο πατέρας και το παιδί "οδηγήθηκαν σε μια στρατιωτική βάση όπου κρατήθηκαν επί μισή ώρα". Κατόπιν οι στρατιώτες πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα.

Ο στρατός πάντως υποστηρίζει ότι το παιδί δεν συνελήφθη αλλά παραδόθηκε στις παλαιστινιακές αρχές ασφαλείας. Για την B'tselem ωστόσο "το βίντεο δείχνει καθαρά ότι δεν επρόκειτο για λάθος ενός μεμονωμένου στρατιώτη" αλλά ότι οι ενέργειες που έγιναν "θεωρήθηκαν λογικές από όλους τους εμπλεκόμενους στρατιώτες".

"Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ακόμη και οι πέτρες που πετούν τα παιδιά μπορεί να συνιστούν απειλή για τους ανθρώπους", επέμεινε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός.Το επίμαχο βίντεο:
Στο you.gr μπορείς να βρείς Laptop,Tablet και Smartphone στις καλύτερες τιμές κανε click εδώ 
-->