Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

9 Πράγματα που δεν γνωρίζετε για το Game Of Thrones!

Τα μυστικά της πολυαγαπημένης τηλεοπτικής σειράς!


Είναι η αγαπημένη μας σειρά δεν θα το κρύψουμε,όμως πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που γεννιούνται για τη σειρά και το συγγραφέα...

Ακολουθούν 9 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το αγαπημένο μας Game of Thrones

1)To Game of Thrones είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει ταινία

Όπως όλοι γνωρίζουμε η σειρά βασίζεται στα βιβλία του George R.R Martin με τίτλο “A Song of Ice and Fire”. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο με τίτλο “A Game of Thrones”, οι παραγωγοί πλησίασαν τον Martin για να του ζητήσουν τα δικαιώματα για να το δημιουργήσουν σε ταινία. Εκείνος όμως αρνήθηκε, διότι θα έπρεπε να αφαιρεθεί αρκετό υλικό και επέμεινε πως θα έπρεπε να γίνει τηλεοπτική σειρά.

2)Ο Peter Dinklage ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών

Όταν ο παραγωγός David Benioff διάβαζε τα βιβλία, αμέσως σκέφτηκε, για το ρόλο του Tyrion Lannister, τον Dinklage. Δεν δοκιμάστηκε αλλά ούτε υπήρχε άλλος υποψήφιος ηθοποιός για τον ρόλο του Tyrion.

3)Οι ηθοποιοί δεν διαβάζουν τα βιβλία της σειράς

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να επηρεαστούν είτε θετικά είτε αρνητικά και να αποκτήσουν διαφορετική στάση για το χαρακτήρα που υποδύονται.

4)Ο Dinklage και η Lena Headey είναι στην πραγματικότητα οι καλύτεροι φίλοι

Μπορεί στη σειρά να υποδύονται δύο αδέλφια που μισούν ο ένας τον άλλον, αλλά στην πραγματικότητα μόνο έχθρα δεν υπάρχει, καθώς οι δυο τους ήταν φίλοι πριν τη συμμετοχή τους στη σειρά. Μάλιστα ο Dinklage ήταν αυτός που πρότεινε στον σκηνοθέτη και στους παραγωγούς για τον ρόλο της Cersei Lannister την Headey.

5)Δημιουργήθηκε γλώσσα των Dothraki

Για τις ανάγκες της σειράς οι παραγωγοί προσέλαβαν τον γλωσσολόγο David Peterson, ο οποίος δημιούργησε παραπάνω από 3000 λέξεις Dothraki και κανόνες γραμματικής για τη γλώσσα.

6)Ο Martin έστειλε προσωπικό γράμμα στον Jack Gleeson για να τον συγχαρεί για την ερμηνεία του στο ρόλο του Joffrey

Πιο συγκεκριμένα του έγραψε “Συγχαρητήρια για τη θαυμάσια απόδοσή σου, όλοι σε μισούν”, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως έχει απίστευτο χιούμορ.

7)Ο Hodor είναι στην πραγματικότητα DJ

Μπορεί στη σειρά να τον γνωρίζουμε ως τον αγαθό και τεράστιο Hodor, στην πραγματικότητα όμως, ο Κristian Νairn είναι ένας πολύ πετυχημένος DJ, ο οποίος παράλληλα κάνει μικρές εμφανίσεις σε διάφορες άλλες σειρές, όπως το Ripper Street.

8)Η Emilia Clarke πήρε τελευταία στιγμή το ρόλο της Daenerys Targaryen

Ο ρόλος αρχικά είχε δοθεί στην star του “Tudors”, Tamzin Merchant, η οποία όμως τελευταία στιγμή παράτησε το ρόλο. Τότε ήρθε η σχεδόν άγνωστη Clarke και πήρε το ρόλο. Οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να ξαναγυρίσουν όλες τις σκηνές του πρώτου επεισοδίου με την Daenerys.

9)Ο Martin έχει αποκαλύψει στους παραγωγούς πως θα τελειώσει η σειρά σε περίπτωση που δεν προλάβει να ολοκληρώσει τα βιβλία του

Ο Martin που σε λίγο καιρό κλείνει τα 65 του και έχοντας ακόμα 2 βιβλία να γράψει, έχει αποκαλύψει στους παραγωγούς τα γεγονότα που συμβαίνουν σε κάθε χαρακτήρα, σε περίπτωση που εκείνος φύγει από τη ζωή και δεν προλάβει να ολοκληρώσει το έργο του.


-->