Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΔΕΙΤΕ!!BBC: Συνέντευξη με τον κανίβαλο της Συρίας




Δεν θυμάται πολλά πράγματα από το περιστατικό αυτό.


Τα παραπάνω δήλωσε ο Αμπού Σακάρ, ο πρωταγωνιστής ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες το οποίο συγκλόνισε, με τον ένοπλο αντικαθεστωτικό να εμφανίζεται την ώρα που ξεκοιλιάζει ένα νεκρό κυβερνητικό στρατιώτη και μετά «τρώει» την καρδιά του.

Μιλώντας στο BBC και στον δημοσιογράφο Πολ Γουντ, ο Σακάρ, 27 ετών αρνείται ότι έφαγε κάποιο ζωτικό όργανο του νεκρού στρατιώτη και ισχυρίζεται: «Δεν δάγκωσα τίποτα, απλώς το κράτησα στον αέρα για επίδειξη».

Όπως σημειώνει ο βρετανός ρεπόρτερ «Ο Σακάρ είναι ένας νεαρός που μοιάζει σκληραγωγημένος, που μεγάλωσε στη συνοικία Μπαμπά Αμρ της πόλης Χομς και πριν τον εμφύλιο δούλευε ως εργάτης. Αργότερα συγκρότησε τη δική του ένοπλη ομάδα, την ‘Ταξιαρχία του Ομάρ αλ Φαρούκ’».

Παρόλο που το βίντεο τον διαψεύδει (σ.σ. εμφανίζεται να κόβει με μαχαίρι ένα όργανο και να κάνει πως το δαγκώνει λέγοντας «θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, στρατιώτες του σκύλου Μπασάρ αλ Άσαντ ) ο ίδιος αναφέρει: «Έκανα αυτό που έκανα όταν ανακάλυψα στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού στρατιώτη διάφορα βίντεο που τον δείχνουν να βιάζει μια γυμνή γυναίκα και τις δύο κόρες της. Μετά τις έσφαξε με το μαχαίρι του. Εσύ δηλαδή τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση μου;».

«Βαλε τον εαυτό σου στη θέση μου, συνεχίζει. «Πήραν τους γονείς σου και τους εξευτέλισαν, έσφαξαν τα αδέλφια σου, σκότωσαν τους θείους σου και δολοφόνησαν γείτονες. Όλα αυτά συνέβησαν σε μένα».


-->