Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Βρήκε το χαμένο... χέρι του πενήντα χρόνια μετά

Δεν πίστευε στα μάτια του ο 73χρονος Βιετναμέζος, βετεράνος του πολέμου, όταν είδε μπροστά του τα οστά του κομμένου χεριού του, το οποίο είχε ακροτηριάσει... αμερικανός γιατρός πριν από 47 χρόνια προκειμένου να του σώσει τη ζωή.

Ο Αμερικανός γιατρός Σαμ Άξελραντ, επιστρέφοντας το 1966 από το Βιετνάμ όπου είχε υπηρετήσει στον πόλεμο, είχε πάρει μαζί του τα οστά του δεξιού χεριού του βιετναμέζου στρατιώτη.

Επί χρόνια τα διατηρούσε σε έναν σάκο, μέσα στη ντουλάπα του σπιτιού του στο Τέξας, μαζί με άλλα ενθύμια από τον πόλεμο, όμως για δεκαετίες δεν είχε ανοίξει τον σάκο, καθώς δεν ήθελε να θυμάται την εποχή του πολέμου.

Πρόσφατα, όμως, αποφάσισε να ταξιδέψει στο Βιετνάμ και να συναντήσει τον 73χρονο Βιετναμέζο Νγκγιέν Κουάνγκ Χουνγκ, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο χέρι στη διάρκεια του πολέμου και για να σωθεί έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο σπίτι του Χουνγκ στο κεντρικό Βιετνάμ. Ο Χουνγκ δήλωσε έκπληκτος για το «δώρο» που του προσέφερε ο Άξελραντ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που τον ξανασυνάντησα και που έχω και πάλι ένα μέρος του σώματός μου» είπε ο Χουνγκ στο Associated Press.

«Τα οστά του χεριού μου είναι η απόδειξη της συνεισφοράς μου στον πόλεμο. Θα τα κρατήσω σπίτι μου», δήλωσε συγκινημένος προσθέτοντας ότι τα οστά αυτά μπορεί να τον βοηθήσουν να διεκδικήσει μια σύνταξη βετεράνου, καθώς ο στρατός είχε χάσει το φάκελό του και μέχρι τώρα δεν μπορούσε να την πάρει.
Δείτε πως μπορείτε να κάψετε περιττό λίπος με την
 βοήθεια του  Green Coffee Bean Pure διαβάστε περισσότερα εδώ 
-->
πηγη