Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΜΟΝΟ Έλληνας θα μπορούσε να το σκεφτεί! Ουρήστε στο κινητό σας και θα έχετε ΠΑΝΤΑ ΦΟΥΛ μπαταρία!!!Τον πλέον παράδοξο και υγρό -ίσως και αηδιαστικό για μερικούς- τρόπο
φαίνεται ότι βρήκαν οι επιστήμονες προκειμένου να κάνουν την μπαταρία των κινητών τηλεφώνων να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.

Με έναν στους δύο χρήστες να «μένει» από μπαταρίατουλάχιστον μια φορά τη μέρα, μιας και η χρήση των συσκευών είναι όλο και μεγαλύτερη, οι επιστήμονες έρχονται να τους υποσχεθούν ότι το άγχος τους μην τους... αφήσει το κινητό τους θα εξαλειφθεί.

Συγκεκριμένα, Βρετανοί επιστήμονες τουBristol Robotics Laboratory ανέπτυξαν έναν τρόπο με βάση τον οποίο τα... ούρα του χρήστη αποδεικνύονται χρήσιμα για την παροχή ενέργεια στη συσκευή τους και ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζουν τα πρώτα ειδικά φίλτρα που θα την παράσχουν.

Και ενώ πολλοί έχουν ήδη ξινίσει το πρόσωπό τους στο άκουσμα της είδησης, οι ερευνητές χαρακτηρίζουν τα ούρα ως τα «απόλυτα απόβλητα» και μπορούν -επιτέλους- να φανούν χρήσιμα!
Επικεφαλής της έρευνας είναι ο Έλληνας DrΙωάννης Ιερόπουλος, ο οποίος σε μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη RoyalSociety of Chemistry Journal of PhysicalChemistry Chemical Physics φαίνεται να κρατάει στα χέρια του ένα φίλτρο που σε λίγο καιρό θα βοηθάει στην φόρτιση του κινητού σας.

Ο Dr Ιερόπουλος, ειδικός στην έκλυση ενέργειας από παράδοξες πηγές και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Bristol, χαρακτηρίζει την ενέργεια από τα ανθρώπινα ούρα ως «παγκοσμίως πρώτη».

«Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει εκλύσει ενέργεια από τα ούρα, οπότε πρόκειται για μια συναρπαστική ανακάλυψη. Χρησιμοποιώντας αυτό το απόβλητο του ανθρώπινου σώματος ως τρόπο παροχής ενέργειας είναι μεταξύ άλλων και οικολογικό. Είναι άλλωστε και ένα προιόν που «διαθέτει» ο καθένας και από το οποίο δε θα ξεμείνουμε ποτέ», δήλωσε ο Έλληνας επιστήμονας.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ediva.gr - Κέρδισε ένα τριήμερο στην Χαλκιδική!!!Πάρε μέρος από εδώ


-->