Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Το μπουγατσοπωλείο που πρόδωσε τους "Πυρήνες" στη Θεσσαλονίκη - Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των συλλήψεων

- Οι αρχές τους παρακολουθούσαν από τις 9 Ιουνίου, μετά την ανατίναξη του αυτοκινήτου της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη- Είχαν δει τον 30χρονο συλληφθέντα σε μπουγατσοπωλείο της Θεσσαλονίκης που είχε σύμβαση με τα ΕΛΤΑ
- Γνώριμος της αστυνομίας ο ένας, "νεοσύλλεκτος" ο δεύτερος
- Πόσα είναι τα ενεργά μέλη στη νέα εκδοχή της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς




Την περασμένη Δευτέρα οι αστυνομικοί βλέπουν τον 30χρονο Α.Τ να πετά μια σακούλα σε κάδο απορριμμάτων της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Την παίρνουν και στο εσωτερικό της βρίσκουν σκισμένο σε 49 κομμάτια, το «παζλ» που αποτελεί ένα χειρόγραφο προσχέδιο προκήρυξης της Συνωμοσίας και του Σχεδίου Φοίνικα, με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη της αποστολής του εκρηκτικού φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο.


Ο ένας εργάζεται στο κρεοπωλείο του πατέρα του, ενώ ο δεύτερος σε ανακαινίσεις... τραπεζών

Η παρακολούθησή του συνεχίζεται και στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης διαπιστώνεται ότι μπαίνει για λίγη ώρα σε ίντερνετ καφέ της Θεσσαλονίκης. Στις 18:19 της ίδιας μέρας αναρτάται η προκήρυξη της FAI-Συνωμοσίας «Σχέδιο Φοίνικας Πράξη Τέταρτη», η οποία είναι ίδια με το χειρόγραφο προσχέδιο που έχουν βρει στα σκουπίδια και ξεκινά η επιχείρηση σύλληψής τους. Ο Α.Τ συλλαμβάνεται στις 18:50 από «μασκοφόρους» αστυνομικούς ενώ περπατά στον δρόμο και στις 22:30, ο 30χρονος Σ.Μ μέσα από τον υπό κατάληψη χώρο «Ναδίρ».



Τους παρακολουθούσαν από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Δάφνη

Το «κλιμάκιο» της Συνωμοσίας του... Φοίνικα, στη Θεσσαλονίκη ήταν υπό παρακολούθηση για… 1 μήνα και 3 ημέρες από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ξεκίνησαν την παρακολούθηση στις 9 Ιουνίου, δύο μόλις ημέρες μετά την ανατίναξη του αυτοκινήτου της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού, στη Δάφνη. Σε αυτό το διάστημα οι συλληφθέντες φαίνεται πως είχαν συμμετοχή στην ανατίναξη αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12 Ιουνίου, και στην αποστολή του εκρηκτικού φακέλου με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλου.


Το "βιογραφικό" των δύο συλληφθέντων - Τι τους πρόδωσε

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναφέρουν ότι είχαν δει τον 30χρονο που συνελήφθη στη Σταυρούπολη, να πηγαίνει σε μπουγατσοπωλείο της συμπρωτεύουσας, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι από εκεί έγινε η αποστολή του εκρηκτικού φακέλου. Το κατάστημα είχε σύμβαση με τα ΕΛΤΑ για την αποστολή δεμάτων. Μετά την «παράξενη» έκρηξή του στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, διαπίστωσαν ότι η αποστολή είχε γίνει από την Θεσσαλονίκη και… εντατικοποίησαν την παρακολούθηση των δύο υπόπτων.
Δεν αποκλείεται η προκήρυξη να έχει γραφτεί από τρίτο πρόσωπο, ίσως και φυλακισμένοΣτην προκήρυξη αναφέρεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος δεν θα μπορούσε να εκραγεί «τυχαία», με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να αποδίδουν την έκρηξη σε πτώση του φακέλου και «γλίστρημα» του… γυαλιστερού τραπουλόχαρτου που θα ολοκλήρωνε το κύκλωμα της έκρηξης. Όλα αυτά προκαλούν κάποιες υπόνοιες για «ελεγχόμενη» έκρηξη του φακέλου από τους αστυνομικούς, με δεδομένη την παρακολούθηση των αποστολέων.

Ο Α.Τ δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να έχει «στρατολογηθεί» το τελευταίο 6μηνο για την… αναγέννηση της Συνωμοσίας. Ο Σ.Μ στις 23 Φεβρουαρίου 2006 είχε συλληφθεί για… παίγνια και την ίδια χρονιά για κλοπή, το 2010 ήταν ανάμεσα στα 11 άτομα που είχαν συλληφθεί μετά από επεισόδιο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, και το 2012 για την επεισοδιακή αντιπαράθεση μεταξύ αναρχικών στην συμπρωτεύουσα. Ο πρώτος εργάζεται στο κρεοπωλείο του πατέρα του και ο δεύτερος σε… ανακαινίσεις τραπεζών.



Από τα ευρύματα των Αστυνομικών - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης και των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώνεται ότι ο Α.Τ πήγε στην Καβάλα προκειμένου να αγοράσει φακέλους από ταχυδρομείο που δεν έχει… κάμερες. Οι φάκελοι ήταν προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ για την αποστολή δεμάτων χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας. Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είχαν προβεί σε «δοκιμαστική έκρηξη» παγιδευμένου φακέλου, χωρίς να έχουν βάλει εκρηκτικά αλλά να κάνουν ένα «τεστ» για την ολοκλήρωση του κυκλώματος της έκρηξης.


Οδηγίες από τη... φυλακή;

Διαπιστώθηκε επίσης ότι τακτικά το τελευταίο χρονικό διάστημα πήγαινε στο «Ναδίρ», έπαιρνε τον Σ.Μ και πήγαιναν σε έναν υπαίθριο χώρο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί φαίνεται να συνομιλούσαν για 2,5-3 ώρες. Ο χώρος έμοιαζε με αυτοσχέδιο «σκοπευτήριο», ενώ στον χώρο βρέθηκαν τενεκέδες τρυπημένοι από σφαίρες των 9 και 22 χιλιοστών. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εκεί οι δύο συλληφθέντες συνεννοούνταν για τις ενέργειες και τμήματα της προκήρυξης, η οποία δεν αποκλείεται να έχει γραφεί από «τρίτο» πρόσωπο, ίσως και φυλακισμένο. Ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι μακροσκοπικά ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει με ενός εκ των συλληφθέντων. Η αστυνομική εκτίμηση κάνει λόγο για «οδηγίες συγγραφής» που προήλθαν από τις φυλακές, και από εκεί ο ένας συλληφθείς υπαγόρευσε το κείμενο στον δεύτερο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα βιβλιοπωλεία που αγοράστηκαν τα «γκρι» ντοσιέ ακόμη και το κατάστημα που αγοράστηκαν οι μπαταρίες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού φακέλου. Εντόπισαν επίσης, 3-4 ταξίδια του Σ.Μ στην Αθήνα, όπου φαίνεται να επισκέφθηκε έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υποστηρίζουν ότι η «νέα» εκδοχή του «φοίνικα» της Συνωμοσίας, αποτελείται από μικρούς «πυρήνες» των 2-3 ατόμων σε αντίθεση με το παρελθόν που 5-6 άτομα αποτελούσαν τον καθένα. Τα ίδια στελέχη ισχυρίζονται ότι έχουν μια «καλή εικόνα» για το πόσοι είναι ακόμη «ενεργοί» στη νέα εκδοχή της Συνωμοσίας, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται μεταξύ 7-10 ατόμων. Εκτιμούν επίσης ότι ο εκρηκτικός φάκελος κατασκευάστηκε σε κάποιο από τα «δωματιάκια» του Ναδίρ, με τεχνογνωσία που τους… προσφέρθηκε από τις φυλακές.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ η δικογραφία αφορά και 10 φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας, τα οποία κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις 4 ενέργειες του «Φοίνικα», αφού είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη αυτών των ενεργειών με την ανάγνωση κειμένου κατά τη δίκη τους.

Με αφορμή τις δύο συλλήψεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας τόνισε ότι πρόκειται για σημαντική επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ σε συντομότατο χρονικό διάστημα και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι η πρώτη φορά που πρόκειται για ένα δίκτυο το οποίο φαίνεται να υπερβαίνει τα όρια της Ελλάδας… Η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής. Δεν πρέπει να μας αποκοιμίζουν οι επιτυχίες».
Στο you.gr μπορείς να βρείς Laptop,Tablet και Smartphone στις καλύτερες τιμές κανε click εδώ 
πηγη
-->