Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΣΟΚ: Είπε στους φίλους του ότι είναι γκέι και .. δείτε τι του έκαναν


Μια ακόμη τραγική ιστορία ομοφοβικής βίας συγκλονίζει την πόλη του Βόλγκογκραντ και τη Ρωσία, καθώς ένας 23χρονος ομοφυλόφιλος βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια φίλων του οι οποίοι τον βασάνισαν και τον δολοφόνησαν μη μπορώντας να δεχθούν τη διαφορετικότητά του.

Ο άτυχος άνδρας αποφάσισε να ανοιχθεί στους φίλους του και να τους αποκαλύψει ότι είναι ομοφuλόφιλος, την ώρα που βρίσκονταν σε ένα μπαρ και διασκέδαζαν πίνοντας αλκοόλ, χωρίς να περιμένει την αποκρουστικά βίαιη αντίδρασή τους.

Οι «φίλοι» του τον αντιμετώπισαν με απίστευτη σκληρότητα, αφού τον χτύπησαν, τον βίaσαν με ένα μπουκάλι μπύρα, προσπάθησαν να το πυρπολήσουν και στο τέλος του διέλυσαν το κεφάλι με μία πέτρα.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει συνταράξει τη Ρωσία, λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη σημασία των αξιών και τις «πολιτιστικές παραδόσεις και τα ηθικά πρότυπα», ενώ έχει φέρει οργισμένες αντιδράσεις από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο ακτιβιστής Νικολάι Αλεξέγιεφ δήλωσε «το τερατώδες έγκλημα του Βόλγκογραντ, αποδεικνύει ότι η πολιτική της ομοφοβίας που έχει προωθήσει η κυβέρνηση έχει συνέπειες», προσθέτοντας ότι η κατάσταση με τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Ρωσία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο Αλεξέγιεφ τονίζει ότι εγκλήματα μίσους κατά ομοφυλοφίλων σημειώνονται, πλέον, καθημερινά, ενώ μια διαδικτυακή έρευνα καταγράφει ότι το 15% από 900 ερωτηθέντες ομοφuλόφιλους έχει πέσει θύμα λεκτικής και σωματικής βίας τους τελευταίους δέκα μήνες στη Ρωσία.

Η ρωσική κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική για διακρίσεις κατά των ομοφuλοφίλων με τον πρόεδρο Πούτιν να αρνείται τις κατηγορίες, αλλά, παράλληλα να ασκεί κριτική γιατί οι ομοφuλόφιλοι δεν συμβάλλουν στην δημογραφική εξέλιξη της χώρας.

Σημειωτέον ότι στη Ρωσία η ομοφuλοφιλία μέχρι το 1993 θεωρούνταν έγκλημα, ενώ μέχρι το 1999 ψυχική νόσος.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ediva.gr - Κέρδισε ένα τριήμερο στην Χαλκιδική!!!Πάρε μέρος από εδώ
πηγη
-->