Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Το σκυλί- δόλωμα για κυνομαχίες !!!!!!!

Νέα ζωή για τον άτυχο Τρίτωνα....


Μόνο αγριότητα έχει γνωρίσει μέχρι τώρα ο σκύλος της φωτογραφίας, τον οποίο οι διασώστες ονόμασαν Τρίτωνα. Βρέθηκε στην Indianapolis των ΗΠΑ με εκατοντάδες τραύματα από δαγκωματιές στα πόδια του και μεταφέρθηκε στο κέντρο Humane Society. Οι υπεύθυνοι του κέντρου ανέλαβαν τη φροντίδα του Τρίτωνα που υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για σκυλί που χρησιμοποιείται για δόλωμα σε εκπαίδευση άλλων σκύλων για κυνομαχίες,

«Ήταν σοκαριστικό. Είχε ολόκληρες τρύπες στα μπροστινά του πόδια», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κέντρου Christine Jeschke

Τα τραύματα ήταν άλλα παλαιότερα και άλλα καινούρια αλλά δεν εντοπίζονταν στο κεφάλι του Τρίτωνα, ένδειξη πως το σκυλί χρησιμοποιείτο ως «δόλωμα» για να εκπαιδεύονται άλλα σκυλιά που θα συμμετείχαν σε κυνομαχίες.

«Τα σκυλιά που χρησιμοποιούνται ως δολώματα είτε φορούν φίμωτρο είτε τους δένουν τη μουσούδα με ταινία για να μην μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να τραυματίσουν το εκπαιδευόμενο σκυλί», εξήγησε η Jeschke.

Οι κυνομαχίες φαίνεται πως ανθούν στην Πολιτεία αν και εκτιμάται πως οι περισσότερες περιπτώσεις δεν φτάνουν ποτέ μέχρι τις αρχές.

«Οι κυνομαχίες δεν είναι μόνο έγκλημα, είναι και μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης σε βάρος ενός ζώου», τόνισε.

Στο you.gr μπορείς να βρείς Laptop,Tablet και Smartphone στις καλύτερες τιμές κανε click εδώ 


-->