Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η πιο «τρομακτική» πισίνα του κόσμου

Η πιο «τρομακτική» πισίνα του κόσμου
Ένα 20όροφο κτίριο, που θα ονομάζεται Sky Condos, και σχεδιάστηκε για να ανεγερθεί σε μία συνοικία της Λίμα, πρωτεύουσας του Περού, καινοτομεί με τη σχεδίαση του…

Μία πρωτότυπη ιδέα είχε η μεξικανική αρχιτεκτονική εταιρία, DCPP για την ανέγερση μιας πολυκατοικίας που το κάθε διαμέρισμα θα έχει στο μπαλκόνι την δική του πισίνα.

Πρόκειται για ένα 20όροφο κτίριο, που θα ονομάζεται Sky Condos, και σχεδιάστηκε για να ανεγερθεί σε μία συνοικία της Λίμα, πρωτεύουσας του Περού.

Η πρωτοποριακή σχεδίαση του κτιρίου περιλαμβάνει εξωτερικές πισίνες για τα διαμερίσματα που δίνουν την αίσθηση στους κατοίκους ότι κολυμπούν στον αέρα.

Η θέα, βέβαια, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης θα είναι εντυπωσιακή, προκαλώντας όμως ενδεχομένως και… ζάλη σε όσους δεν τα πάνε και ιδιαίτερα καλά με τα ύψη. Σύμφωνα με την εταιρία, DCPP το καινοτόμο concept της είναι ενδεικτικό της άποψής της για το μέλλον των πολυτελών κατοικιών ανά τον πλανήτη.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοί της, η ιδέα της ενσωμάτωσης εξωτερικών χώρων με πισίνες σε ένα διαμέρισμα δημιουργεί μία νέα σχέση μεταξύ των δημόσιων και των ιδιωτικών χώρων σε ένα κτίριο.

Η εταιρεία έχει και άλλα φιλόδοξα σχέδια, όπως την κατασκευή μίας ανοικτής καφετέριας με κήπο στη πόλη του Μεξικό που θα μεταμορφώνεται σε night club μόλις πέσει το σκοτάδι, ενώ έχει στα πλάνα της και την αναμόρφωση του λιμανιού του Ελσίνκι στη Φινλανδία.

πηγη

-->