Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δεκαεπτάχρονος μαχαίρωσε δεκαπεντάχρονο στη Βρετανία

Ένα 15χρονο αγόρι δέχθηκε οκτώ μαχαιριές σε στάση λεωφορείου ενώ επέστρεφε με τη φίλη του από το σχολείο
. Μία από τις μαχαιριές του 17χρονου Dale Warburton πέτυχε τον Jake Anderson στον πνεύμονα.
Το μαχαίρι του διαπέρασε τα ρούχα και το μπουφάν του 15χρονου και, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, από τη μανία του δράστη το μαχαίρι λύγισε.
Η επίθεση σταμάτησε χάρη στο θάρρος δύο άλλων αγοριών που μπήκαν στη μέση και άρπαξαν το μαχαίρι από τα χέρια του 17χρονου, που καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης μετά την ομολογία του.
Ο Jake Anderson έχει πλέον αναρρώσει πλήρως αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τη μητέρα της φίλης του, που είναι νοσοκόμα, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό συνέβη στο Preston της Βρετανίας το μεσημέρι της 10ης Ιανουαρίου.
Ο Anderson συνάντησε τη 16χρονη Katy φεύγοντας από το Ashton Community Science College. Καθώς επέστρεφαν σπίτι είδαν τον Warburton να περιμένει σε στάση λεωφορείου. Οι έφηβοι είχαν ήδη «ανοιχτούς λογαριασμούς» επειδή ο 17χρονος έστελνε με το κινητό του μηνύματα σε ένα κορίτσι γνωστό και στους τρεις.
Ο Warburton επιχείρησε να ανέβει στο λεωφορείο αλλά όταν οι πόρτες δεν άνοιξαν γύρισε και επιτέθηκε στον Anderson μαχαιρώνοντας τον.
Ο νεαρός έμεινε δύο ημέρες στο νοσοκομείο.
Αρχικά ο Warburton κατηγορήθηκε για απόπειρα φόνου αλλά τελικά αποδέχθηκε την ενοχή του για πρόκληση σωματικής βλάβης. Θα πρέπει να εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του ενώ του επιβλήθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα που του απαγορεύουν να έρθει σε επαφή με το θύμα.
«Εκείνη τη στιγμή τρομοκρατήθηκα, ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ», δήλωσε ο 16χρονος σήμερα Jake. «Ρωτούσα συνέχεια αν πρόκειται να πεθάνω».

πηγη
-->