Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μύθος η Πραγματικότητα; Όλη η αλήθεια για το τέρας του Λοχ Νες - ΒίντεοΛουίτζι Πικάρντι δεν υπήρξε ποτέ. Και όσοι λένε ότι είδαν με τα μάτια τους κάτι να υπάρχει μέσα στη λίμνη; Υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πικάρντι στη La Republica, η Νέσι ήταν απλώς μπουρμπουλήθρες. Φυσαλίδες που προέρχονταν από τον πυθμένα της λίμνης. Ο Ιταλός επιστήμονας εξηγεί ότι κάτω από τη λίμνη διέρχεται ένα μεγάλο ρήγμα το οποίο τυγχάνει να είναι ενεργό.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα ρηγμάτων γνωστό ως Great Glen. «Οταν υπάρχει δραστηριότητα στο ρήγμα, καταγράφονται στην επιφάνεια της λίμνης διάφορα φαινόμενα», είπε σχετικά.

Τη δεκαετία του 1930, προσθέτει, υπήρχαν πολλές μαρτυρίες από ανθρώπους που έλεγαν πως είδαν την περίφημη Νέσι, όμως «αυτές οι μαρτυρίες συνέπιπταν χρονικά με σεισμική δραστηριότητα κατά μήκος των ρηγμάτων».

Για τον Πικάρντι, το τέρας της λίμνης δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα που επιφέρει στα επιφανειακά νερά της λίμνης ένας σεισμός. Σύμφωνα με γεωλόγους, στην περιοχή του Λοχ Νες γίνονται μικροί σεισμοί με μέγεθος που κυμαίνεται από 3 μέχρι 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι πιο μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή είχαν καταγραφεί το 1816,1888,1890 και 1901.

Ορισμένοι γεωλόγοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του Ιταλού συναδέλφου τους λέγοντας πως οι σεισμοί που σημειώνονται στην περιοχή δεν μπορούν να προκαλέσουν στη λίμνη το αποτέλεσμα εκείνο που θα ξεγελάσει οπτικά τόσους ανθρώπους. Βεβαίως δεν υποστηρίζουν ότι η μυθική Νέσι υπάρχει, αλλά διατυπώνουν ένσταση στην επιστημονική θεμελίωση της θεωρίας του Πικάρντι.Βίντεο καταγράφει τέρας τύπου Λοχ Νες!

-->