Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Το πιο «επικίνδυνο» πιτ μπουλ της Βαλτιμόρης










Πρόσφατα στη Βαλτιμόρη η αστυνομία δέχθηκε κλήση για ένα επικίνδυνο πιτ μπουλ. Όταν έφτασε το περιπολικό, ο αστυνομικός με το όνομα Βάσκιεβιτς είδε πολλά παιδιά να κυνηγάνε και πετάνε μπουκάλια σε ένα πιτ μπουλ. Μόλις ο Βάσκεβιτς «κάλεσε» το σκύλο, αυτός πήγε δίπλα του, έβαλε την ουρά στα σκέλια και έκατσε. Σύντομα άρχισαν τα φιλιά και ο Βάσκεβιτς τον πήρε στο περιπολικό απ’ όπου προέκυψε η πρώτη (κεντρική) φωτογραφία του «άγριου» πιτ μπουλ. Λίγο αργότερα το πιτ μπουλ κοιμήθηκε στην αγκαλιά του.

Αρκετές μέρες μετά ο Βάσκεβιτς πήγε στο καταφύγιο ζώων. Κανένας δεν είχε αναζητήσει το πιτ μπουλ και ο Νταν Βάσκεβιτς αποφάσισε να το υιοθετήσει. Η ιστορία του Νταν και του Μπο (έτσι ονόμασε ο Νταν το πιτ μπουλ) έγινε viral στον φιλοζωϊκό κόσμο ενώ ο Βάσκεβιτς τιμήθηκε για την συμπεριφορά του από την Ανθρωπιστική Ένωση Βαλτιμόρης και φυσικά έτυχε ειδικής αναφοράς για την στάση του στο περιστατικό, από τον διοικητή της αστυνομίας.

Τελικά συμμετείχε και στην καμπάνια «Δείξε την ευαίσθητη πλευρά σου» όπου φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον Μπο. Η συγκεκριμένη καμπάνια έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης, μετά από πολλά περιστατικά κακοποίησης ζώων, πολλά εξ αυτών δυστυχώς από παιδιά.



Στην αφίσα της καμπάνιας γράφει: «Μόνο ένας αλήτης βλάπτει σκύλους και γάτες»

πηγη
-->