Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Dettifoss: Ο πιο ισχυρός καταρράκτης στην ΕυρώπηO καταρράκτης Dettifoss βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Vatnajökull στη βορειοανατολική Ισλανδία και φημίζεται ότι είναι ο πιο ισχυρός καταρράκτης στην Ευρώπη...Είναι επίσης ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός καταρράκτης με μέση παροχή νερού από 193 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Ο καταρράκτης είναι τόσο ισχυρός ώστε κάνει τα γύρω βράχια να δονούνται και οι δονήσεις αυτές μπορεί να γίνουν αισθητές με το χέρι.

Ο Dettifoss βρίσκεται στον ποταμό Jökulsá á Fjöllum, που ρέει από τον παγετώνα Vatnajökull και συλλέγει νερό από μια μεγάλη περιοχή στα βορειοανατολικά της Ισλανδίας, ενώ το σκούρο χρώμα των νερών του οφείλεται στα ηφαιστειακά ιζήματα που περιέχονται στο εσωτερικό του. Ο πανίσχυρος καταρράκτης πλαισιώνεται από δύο ακόμα σημαντικούς καταρράκτες: τον Selfoss και τον Hafragilsfoss. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το εντυπωσιακό θέαμα από συγκεκριμένα σημεία, ενώ ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα μικρό φυσικό θαύμα που γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών ετησίως.
Δείτε πως μπορείτε να κάψετε περιττό λίπος με την βοήθεια του  Green Coffee Bean Pure 
διαβάστε περισσότερα εδώ 
-->
πηγη