Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ! Γεννήθηκε ο τρίτος διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας

Το μωρό ζυγίζει 3,8 κιλά - Παρών στον τοκετό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ - Γεννήθηκε στις 18:24 ώρα Ελλάδος - Η υπουργός Υγείας δεν ήταν παρούσα στη γέννηση για να πιστοποιήσει ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Στο νοσοκομείο St. Mary's, όπου το 1982 γεννήθηκε ο σύζυγός της Ουίλιαμ, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, για να γεννήσει.

Η Κέιτ βρίσκεται στη μαιευτική πτέρυγα Lindo Wing του νοσοκομείου και σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανακτόρων του Κένσινγκτον, είναι στα πρώτα στάδια του τοκετού.

«Αρχισε η διαδικασία του τοκετού αμέσως μετά την εισαγωγή της στο μαιευτήριο, γύρω στις 06.00 τοπική ώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αμέσως μετά τη γέννηση του βασιλικού μωρού ένας αγγελιοφόρος μεταφέρει την πληροφορία για το φύλο του μωρού και την ώρα της γέννας του, κι αμέσως μετά όλα αναρτώνται σε ειδική προθήκη στην είσοδο του Buckingham Palace.

Όπως προστίθεται, η Κέιτ πήγε από το Παλάτι του Κένσιγκτον στο νοσοκομείο με αυτοκίνητο και όχι με ασθενοφόρο, συνοδευόμενη από τον Πρίκγιπα Ουίλιαμ.

Το βασιλικό μωρό, το φύλο του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστό, θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βασιλικού θρόνου της Βρετανίας μετά τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ.Έφτασε η μεγάλη ημέρα για τους αφοσιωμένους "οπαδούς" της βασιλικής οικογένειας που εδώ και μέρες ξενυχτούν - κυριολεκτικά - έξω από την κλινική, για να γιορτάσουν την άφιξη του, ή της, νέου διαδόχου...

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα γεννήσει -όπως όλα δείχνουν- μια εβδομάδα μετά την πιθανή «καταληκτική ημερομηνία» τοκετού.

Η ανακοίνωση από το Παλάτι ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ , Κέιτ Μίντλετον, εισήχθη στο νοσοκομείο για να φέρει στον κόσμο το βασιλικό βρέφος σπάει μία παράδοση αιώνων.
Για πρώτη φορά, ανακοινώνεται επισήμως κάτι τέτοιο αφού κατά παράδοση οι βασιλικές γεννήσεις γνωστοποιούνται αφότου ολοκληρωθούν .Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από κάθε γωνιά της γης περιμένουν κι αυτοί υπομονετικά την γέννηση του βασιλικού βρέφους

Αυτή τη φορά όμως, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προσαρμόστηκαν στην σύγχρονη εποχή. Οι αξιωματούχοι του Παλατιού σκέφτηκαν ότι, με τα social media θα ήταν άθλος να κρατηθεί μυστική η εισαγωγή της 31χρονης Δούκισσας του Κέμπριτζ στη μαιευτική πτέρυγα του Saint Merry.

Σύμφωνα με την παράδοση, καθ΄ όλη την διάρκεια του τοκετού, δίνουν το παρών μέσα στην αίθουσα Βρετανοί αξιωματούχοι προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι το μωρό γεννιέται εκείνη την ώρα και δεν έγινε κάποια ανταλλαγή με άλλο βρέφος.Συνήθως στην αίθουσα τοκετού βρίσκεται η /ο υπουργός Εσωτερικών .

Αυτή τη φορά όμως, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στην αίθουσα τοκετού.

"Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθεί η υπουργός Εσωτερικών τη βασιλική γέννηση. Η παράδοση τώρα δεν εφαρμόζεται. Η υπουργός Εσωτερικών έπρεπε να είναι εκεί για να αποδείξει ότι πράγματι πρόκειται για μία βασιλική γέννηση και ότι δεν είχε μπει λαθραία ένα μωρό", σχολιάζουν οι βρετανικές εφημερίδες.

Η πρώτη που θα ενημερωθεί για τη γέννηση και το φύλο του βασιλικού βρέφους θα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ. Εν συνεχεία, θα ενημερωθούν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και η οικογένεια Μίντλεντον.Σε αυτή τη σουίτα θα μεταφερθεί η Δούκισσα Κέιτ αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού της

Παράλληλα, ένα έγγραφο με την ώρα της γέννησης, το φύλο και πιθανότατα το βάρος του μωρού θα έχει ετοιμαστεί και υπογραφεί με τους γιατρούς του νοσοκομείου. Το έγγραφο που θα δοθεί σε άνθρωπο των Ανακτόρων θα μεταφερθεί με αμάξι και αστυνομική συνοδεία στο Μπάκιγχαμ. Εκεί θα αναρτηθεί σε ένα επιχρυσωμένη κορνίζα που θα έχει τοποθετηθεί σε ένα καβαλέτο πίσω από τα κάγκελα του Μπάκιγχαμ προκειμένου να μάθουν όλοι οι Βρετανοί τα χαρμόσυνα νέα της γέννησης.
Η παράδοση επιβάλλει να αποδοθούν τιμές για το βασιλικό μωρό και έτσι θα έχουμε 41 βολές από το βασιλικό πυροβολικό αλλά και από τιμητικό άγημα στον Πύργο του Λονδίνου.

Η γέννηση του τρίτου διαδόχου του Οίκου του Ουίνδσορ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, καθώς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν κατασκηνώσει επί τρείς εβδομάδες έξω από το μαιευτήριο αφού δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία του τοκετού. Τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει απλώς ότι η γέννηση του ή της διαδόχου υπολογιζόταν στα μέσα Ιουλίου.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ediva.gr - Κέρδισε ένα τριήμερο στην Χαλκιδική!!!Πάρε μέρος από εδώ
prwtothema
-->