Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απίστευτη απάτη μέσω διαδικτύου από 23χρονη!!!

 Απίστευτη απάτη μέσω διαδικτύου με δεκάδες θύματα σε όλη τη χώρα είχε στήσει μια 23χρονη που συνελήφθη στο Ρέθυμνο.

Η νεαρή κοπέλα "έβγαλε" περισσότερα από 4.180 ευρώ εργαζόμενη συστηματικά στην απάτη και πουλώντας ανύπαρκτα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας σε ανυποψίαστους πολίτες.
Η 23χρονη συνελήφθη, το βράδυ της Τετάρτης, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και εξακριβώθηκαν 26 περιπτώσεις απάτης με θύματα στη Κρήτη αλλά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Πώς έγινε η αποκάλυψη - Πώς είχε στήσει το κόλπο
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργηθείσας προανάκρισης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, για δύο περιπτώσεις απάτης, προέκυψε ότι, η 23χρονη είχε προβεί στην διάπραξη αυτών.
Συγκεκριμένα, η 23χρονη, από τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2012 έως και 17.07.2013, αναρτώντας σχετικές αγγελίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, για πώληση κινητών τηλεφώνων, τα οποία στη πραγματικότητα δεν υπήρχαν (υποστηρίζοντας ότι προέρχονταν από απόθεμα καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, που διατηρούσε στο παρελθόν), εξαπατούσε τους υποψήφιους αγοραστές, με αποτέλεσμα να προβαίνουν στην καταβολή χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Στη συνέχεια και αφού της κατέβαλλαν, το εν λόγω χρηματικό ποσό, διέκοπτε κάθε επικοινωνία μαζί τους.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε η εμπλοκή της σε συνολικά είκοσι έξι (26) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου εκ των οποίων, οι δεκαεννέα (19) στην περιοχή της Αττικής και οι υπόλοιπες επτά (7), σε διάφορες περιοχές τις χώρας (στην Λάρισα, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στην Σαντορίνη, στην Ηγουμενίτσα, στην Έδεσσα και στο Ηράκλειο Κρήτης).
Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατό (1100) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από τις ως άνω παράνομες πράξεις.
Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία της στο Ρέθυμνο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τρία κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσε με τους παθόντες
• Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• Ένα βιβλιάριο καταθέσεων στο όνομά της,
• Μία συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και
• Μία κάρτα ανάληψης μετρητών Τράπεζας.
Το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει προκύψει ότι ιδιοποιήθηκε παράνομα, ανέρχεται στις 4 .180 ευρώ.
Η συλληφθείσα, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Το προανακριτικό έργο, που συνεχίζεται διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 23χρονη.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ediva.gr - Κέρδισε ένα τριήμερο στην Χαλκιδική!!!Πάρε μέρος από εδώ


πηγη
-->