Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τετράγωνα καρπούζια


Είναι γνωστή η μανία που έχουν οι Ιάπωνες με την εξοικονόμηση χώρου. Ακόμη και σπίτια σε μέγεθος ντουλάπας νοικιάζουν κάποιοι στο Τόκιο. Και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γης. Αυτή η... μανία τους όμως έφτασε μέχρι τα.....
καρπούζια. Γιατί όμως οι Ιάπωνες μπαίνουν στον κόπο να τα φτιάξουν τετράγωνα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Moscow Times, οι Ρώσοι... τρελαίνονται για αυτό τον τύπο του φρούτου που κυριαρχεί το καλοκαίρι. Σε τέτοιο σημείο, που τα αγοράζουν έως και 700 δολάρια το ένα από συγκεκριμένη αλυσίδα καταστήματος τροφίμων.

Ο λόγος που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία οι Ιάπωνες πριν από περίπου δέκα χρόνια λοιπόν ήταν η εξοικονόμηση χώρου. Τόσο κατά τη μεταφορά των καρπουζιών, όσο- κυρίως- και στο σπίτι του καταναλωτή. Με δεδομένο πως τα διαμερίσματα στη χώρα είναι μικρά και κατ' επέκταση ανάλογες διαστάσεις έχουν και οι οικιακές συσκευές, το φρούτο δημιουργείται ακριβώς στις διαστάσεις που έχουν τα ράφια του ψυγείου στην Ιαπωνία.

Για να το πετύχουν αυτό οι αγρότες τοποθετούν το καρπούζι σε ένα γυάλινο διαφανές- προκειμένου να φτάνουν σε αυτό οι ακτίνες του ήλιου- κουτί, όταν το φρούτο είναι ακόμη μικρό. Ετσι μεγαλώνοντας αναγκαστικά παίρνει τις διαστάσεις του. Στην Ιαπωνία τα συγκεκριμένα τετράγωνα καρπούζια πουλιούνται 80 δολάρια το ένα, πολύ πιο ακριβά από τα... ταπεινά «φυσιολογικά» τα οποία μπορεί να τα απολαύσει κανείς με 15-20 δολάρια.
Στο you.gr μπορείς να βρείς Laptop,Tablet και Smartphone στις καλύτερες τιμές κανε click εδώ 

πηγη
-->