Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι είναι αυτό που… σκλαβώνει τις γυναίκες;


Στο πείραμα τους οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, αν ο άνδρας έχει κάποιο ηγετικό ρόλο (π.χ. είναι εργοδότης και η γυναίκα εργαζόμενη)…
τότε είναι πιο πιθανό για τη γυναίκα να τον υπακούσει, στην περίπτωση που εκείνος της χαμογελάει.
Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα στην Ισπανία, διαπίστωσε ακόμη ότι οι γυναίκες αποκτούν μια ενδοτική στάση και πιο στενή σχέση με τον άνδρα, όταν αυτός τους χαμογελά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες αντιλαμβάνονται ως πιο οικεία τη συμπεριφορά του άνδρα, όταν εκείνος τους χαμογελά και αυτή ήταν η αιτία και για την πιο ενδοτική συμπεριφορά της γυναίκας.

Οι γυναίκες που δεν θέλουν να παρασυρθούν από το χαμόγελο ενός άνδρα, ειδικά όταν βρίσκονται στην εργασία, πρέπει να ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν πριν διαπραγματευτούν με κάποιον άνδρα συνάδελφό τους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος Patti Wood, δήλωσε ότι τα ευρήματα της έρευνας ήταν κάπως ανησυχητικά, αλλά εξηγούνται από το γεγονός ότι οι γυναίκες βασίζονται στην γλώσσα του σώματος περισσότερο από τους άνδρες όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις.

«Ακόμα και αν υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των λόγων και της γλώσσας του σώματος, οι γυναίκες θα κοιτάξουν περισσότερο αυτά που «λέει» το σώμα», επισημαίνει ο Wood.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για Android κινητά εδώ.
πηγη
-->