Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

10 εκατομμύρια η Μπαρτσελόνα για τον…

Κουίζ: Ποιος θα είναι ο πρώτος παίκτης για τον οποίο θα γράψουν φέτος οι εφημερίδες ότι ενδιαφέρει μεγάλη ομάδα του εξωτερικού; Ο Μίλων Φιρίκης κι οι «Μικροί Ήρωες» σας παρουσιάζουν τους 8 υποψήφιους.
«Ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα;», «ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ;», «ποιος θα είναι ο παίκτης-έκπληξη της χρονιάς;». Συνηθισμένες ερωτήσεις, για ξενέρωτους αναγνώστες με την έναρξη κάθε πρωταθλήματος. Το πραγματικά δύσκολο κουίζ, μόνο για δυνατούς λύτες, είναι να βρεις ποιος θα είναι ο πρώτος παίκτης για τον οποίον θα γράψουν οι εφημερίδες ότι σφάζονται Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για την απόκτησή του. Περιμένοντας και τις δικές σας προτάσεις σας παρουσιάζω τους 8 υποψήφιούς μου. Διαβάστε σήμερα, όσα θα διαβάσετε αύριο-μεθαύριο στον αθλητικό Τύπο και θα με θυμηθείτε.

@ Σαλίνο. Απόδοση: 12
Ύστερα από τρεις εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού οι άνθρωποι της Μπεσίκτας συνειδητοποιούν ότι βρήκαν το Χολέμπας της δεξιάς πλευράς και επιστρέφουν στο λιμάνι προσφέροντας άλλα 2 μύρια για την απόκτησή του. Ο Ολυμπιακός δεν το κουβεντιάζει γιατί περιμένει πρόταση από την Μπαρτσελόνα η οποία ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ντάνιελ Άλβες μετά την πώλησή του στην Παρί (την έχει προφητεύσει ο Πιτ Παπαδάκος). Στην γωνία περιμένει πάντα ο Κομπότης, αν δεν προχωρήσει το deal με τη «Μπάρτσα».

@ Μασάντο. Απόδοση: 1.25
Η Αλάνια, η μοναδική ομάδα της Ρωσίας που δεν είχε ενδιαφερθεί μέχρι σήμερα για τον πολυτάλαντο Πορτογάλο, εντυπωσιασμένη από τη μεστή εμφάνιση του στο ματς με την Καλλονή (μπήκε στο 91’ στη θέση του Φέισα) προσφέρει στον Ολυμπιακό 7 εκατομμύρια ευρώ και τον Ανάκογλου (τον είδε να βγάζει μάτια στο Πήλιο με την ΑΕΚ και τον αγόρασε) για την απόκτησή του. Ο Μασάντο αρνείται γιατί ο Μπρένταν Ρότζερς του υποσχέθηκε ότι σύντομα θα τον πάρει (δεν διευκρίνισε αν εννοεί στη Λίβερπουλ ή στο Football Manager).

@ Μαυρίας. Απόδοση: 1.45
Μετά το πρώτο παιχνίδι του Χολέμπας με τη φανέλα της Μπεσίκτας τρεις προτάσεις φτάνουν στοTwitter του Αλαφούζου. Γαλατά, Φενέρ και Γκεντσλερμπιρλιγκί σφάζονται για την απόκτησή του. Τελικά ο ΠΑΟ επιλέγει την Φενέρ στην οποία δίνει με 2 εκατομμύρια τον Ντίνα (δικαίωση Κούγια). Ο Μαυρίας δεν είναι διαθέσιμος. Από 18 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει «κλεισμένος» στη Σάντερλαντ.

@ Μαρινάκης. Απόδοση: 2.20
Την Τετάρτη η Σάντερλαντ επιστρέφει, επαναφέροντας την «πρόταση Μαυρία» αυτή τη φορά όμως για τον Μαρινάκη. Οι «Μαυρόγατες» δίνουν 1 μύριο μπροστά +- 3 (περιθώριο λάθους του exit poll) του χρόνου. Ο ΠΑΟ εκτός απ’ το Ok δίνει και 500.000 στον Ολυμπιακό (για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του Brand Name “Μαρινάκης”) και η μεταγραφή ολοκληρώνεται.

@ Ολαϊτάν. Απόδοση: 1.80
Απ’ το φιλικό με την Βαλένθια μπήκε στη λίστα της Τσέλσι. Οι Άγγλοι θέλουν να τον δουν και σ’ ένα πιο σοβαρό ματς (με Καλλονή ή Πλατανιά) για να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη για την αξία του, πριν στείλουν στο λιμάνι τον Ντιόγκο με 5 χαρτιά και 2 διαρκείας του Βέρτη, για να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του. Από Δεκέμβρη την περίπτωση του Νιγηριανού θα αρχίσει να παρακολουθεί διακριτικά και ο Ιβάν.

@ Μανωλάς. Απόδοση: 1,06
Οι μεγάλοι σύλλογοι του εξωτερικού εκμεταλλευόμενοι την γκάφα του Ολυμπιακού, που όρισε τη ρήτρα του στα 11 (μόλις) εκατομμύρια κάνουν ουρά για την απόκτησή του. Ρεάλ, Μίλαν, Ταβρία και ΚαρΠάτι (η πιο όμορφη ιστορία) μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την απόκτησή του. Παράγοντες της αγοράς και του Τύπου εκτιμούν ότι με ένα ποσό γύρω στα 14 μύρια ο Ολυμπιακός θα δεχόταν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

@ Μπαμ Μπαμ. Απόδοση: 1:03
Μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Περιστέρι είναι θέμα ωρών, αν όχι λεπτών να φύγει για Κρήτη ο Μπαρμπαλιάς για να τον παρακολουθήσει από κοντά και να δει, αν όντως πρόκειται για το «νέο Ντιόγκο» (που ήταν ο “νέος Ζιοβάνι”). Δευτέρα απόγευμα ο Ολυμπιακός επισημοποιεί το ενδιαφέρον του για την απόκτησή του και Τρίτη πρωί ο δανεισμός του στον Άρη θεωρείται κλεισμένος.

@ Κλάους Αθανασιάδης. Απόδοση: 1.90
Μετά την τρίτη αγωνιστική ο Βενγκέρ αποφασίζει να δώσει 15 εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ για την απόκτησή του. Το σκεπτικό του απλό: Για να κρατάει επί 3 αγωνιστικές κοτζάμ Ντρογκμπά στον πάγκο, δεν μπορεί παρά να είναι παικταράς. Ο Ιβάν απορρίπτει την πρόταση και με την ευκαιρία καταθέτει νέα δική του (ύψους 6,5 εκατομμυρίων) για την απόκτηση του Ροζίτσκι. Τη μεταγραφή χαλάει στο 93’ η γυναίκα του Τσέχου, η οποία δεν θέλει να φύγει από την Αγγλία για πρακτικούς λόγους. Καλός ο Ζαγοράκης, αλλά σαν τον Τζον Τέρι δεν έχει.