Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το υπεραυτοκίνητο με τους 1.750 ίππους!


Το Epitome θα κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ
Η Laraki Motors, μια εταιρεία πολυτελών υπεραυτοκινήτων, που αρχικά είχε μαροκινή έδρα, αλλά τώρα έχει εξαγοραστεί από μια άλλη εταιρεία με βάση το Ντουμπάι, παρουσίασε στην Καλιφόρνια στο Pebble Beach το Σαββατοκύριακο, το Epitome ένα πρωτότυπο όχημα, το οποίο φιλοδοξεί να αναπαράγει σε 9 μονάδες, αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Ας σημειωθεί ότι τα προηγούμενα πρωτότυπα, που είχε παρουσιάσει η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν προχώρησαν ποτέ στην παραγωγή.

Το Epitome λοιπόν είναι ένα supercar, που χρησιμοποιεί πλαίσιο, σασί και αναρτήσεις από τη Chevrolet Corvette C6, αλλά έχει γίνει παράλληλα και εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, ώστε να περιοριστεί το βάρος του αμαξώματος στα 1.270 κιλά.

Τώρα το εντυπωσιακό σημείο είναι ο 7λιτρος κινητήρας V8 βενζίνης, με δύο υπερσυμπιεστές, ο οποίος παράγει, κατά την εταιρεία, 1.200 ίππους.

Επιπρόσθετα όμως, το εν λόγω όχημα διαθέτει και μια άλλη δεξαμενή βενζίνης 110 οκτανίων, που με το πάτημα ενός κουμπιού, ο εγκέφαλος δίνει εντολή να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα κι αυτή. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι το Epitome να φτάνει τη συνολική ιπποδύναμη των 1.750 «αλόγων»!

Τέλος, για όσους θελήσουν να αγοράσουν ένα από τα 9 μοντέλα παραγωγής, η τιμή εκκίνησης που ανακοινώθηκε αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.