Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Αθώος παρέμεινε 17 χρόνια στη φυλακή λόγω.....

Αθώος παρέμεινε 17 χρόνια στη φυλακή λόγω δικαστικής πλάνης!Αφού έζησε επί 17 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος για το φόνο της γυναίκας του....


ένας Κινέζος αθωώθηκε τελικά από τα δικαστήρια και αφέθηκε ελεύθερος, αφού αποδείχτηκε ότι η αρχική καταδικαστική απόφαση οφειλόταν σε δικαστική πλάνη.
Ο Γιου Γινγκσένγκ είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της συζύγου του, το 1996, τόσο σε πρώτο βαθμό, από το δικαστήριο όσο και από το εφετείο. Προσέφυγε ξανά στη δικαιοσύνη ζητώντας να επανεξεταστεί η υπόθεση και τελικά το δικαστήριο της επαρχίας Ανχούι τον έκρινε αθώο.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι μετά από τόσα χρόνια στη φυλακή η κατάσταση της υγείας του Γινγκσένγκ είναι κακή.

Ο Γινσένγκ αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, την ίδια ημέρα κατά την οποία οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να ανακοινώσουν μια σειρά από οδηγίες ώστε να περιοριστούν οι άδικες καταδίκες και τα λάθη κατά την εκδίκαση των υποθέσεων από τα δικαστήρια.

Το κινεζικό δικαστικό σύστημα είναι θεωρητικά ανεξάρτητο, αλλά επί της ουσίας ελέγχεται απευθείας από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα. Συχνά επικρίνεται για αδιαφάνεια, για την έκδοση αποφάσεων με συνοπτικές διαδικασίες και για τα περιορισμένα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι κατηγορούμενοι και οι κρατούμενοι.

Οι αρχές έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, επανεξετάζοντας κυρίως το σύστημα της αναμόρφωσης μέσω της εργασίας που δέχεται σφοδρή κριτική, ακόμη και στον επίσημο Τύπο, γιατί θεωρείται ότι επιτρέπει τις καταχρήσεις
.πηγη