Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μαϊάμι: Αστυνομικοί σκότωσαν 18χρονο με taser επειδή.....


Ο 18χρονος Israel Hernandez ξεψύχησε μετά από επίθεση που δέχτηκε από ...

αστυνομικό, στη παραλία του Μαϊάμι.

Άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τον νεαρό να ξεκινάει ένα γκράφιτι του σε ένα εγκαταλελειμμένο εστιατόριο, το πρωί της Τρίτης. Όταν επιχείρησαν να τον σταματήσουν, κατά δήλωσή τους, ο 18χρονος επιχείρησε να διαφύγει.

Ένας από τους αστυνομικούς ακινητοποίησε τον νεαρό και τον «χτύπησε» στο στήθος με συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser). Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο, ήταν ήδη αργά, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του μετά από λίγη ώρα.

Πλέον διεξάγεται εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση της δολοφονίας.

Πριν τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, ο Κολομβιανός έφηβος είχε προλάβει να γράψει μόνο το γράμμα «R» στο εγκαταλελειμμένο κτίριο των McDonald’s.

Οι καθηγητές του παιδιού, στο Γυμνάσιο του Μαϊάμι, δήλωσαν ότι ο 18χρονος ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος καλλιτέχνης και φωτογράφος.

Συγγενείς του Hernandez κατήγγειλαν ότι ο 18χρονος κυνηγήθηκε αναίτια από τουλάχιστον έξι άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι έκαναν αλόγιστη χρήση βίας εναντίον του.

Οι στενοί του φίλοι, Felix Fernandez και Thiago Souza που ήταν παρόντες στο συμβάν, δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί πανηγύριζαν όταν κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ είχαν αντιληφθεί ότι ο νεαρός είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Όπως έγραψε η Miami Herald, ο Hernandez ήταν ένας από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες της πόλης του και έργα του είχαν εκτεθεί σε γκαλερί του Μαϊάμι, ενώ ο ίδιος κατασκεύαζε σανίδες για skateboarding που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους κύκλους των skaters της πόλης.

Το Taser, το «μη θανατηφόρο» όπλο επιβολής νόμου που προορίζεται για την εξουδετέρωση των εγκληματιών χωρίς να προκαλεί μεγάλη ζημιά, έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 500 ανθρώπους την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, στις περισσότερες θανατηφόρες περιπτώσεις ο θάνατος επήλθε από «καρδιο-αναπνευστική ανακοπή» έπειτα από μια «κατάσταση ηρεμίας».

Η ιστορία του Taser

Το πρώτο όπλο «αναισθητοποίησις» εφευρέθηκε το 1974 από τον επιστήμονα της NASA, Jack Cover ο οποίος το ονόμασε TASER, ή αλλιώς «το τυφέκιο Thomas A. Swift Electric», όνομα εμπνευσμένο από ένα σίριαλ της εποχής.

Το όπλο αυτό χρησιμοποιούσε πυρίτιδα και ως εκ τούτου η Διεύθυνση Οινοπνεύματος, Καπνού και Πυροβόλων Όπλων των ΗΠΑ ταξινόμησε τα Tasers ως πυροβόλα όπλα που πρέπει να δηλώνονται.

Όταν τα Tasers «ανακατασκευάστηκαν» για να λειτουργούν με ένα προωθητή αζώτου και όχι με πυρίτιδα, το όπλο έπαψε να ταξινομείται ως πυροβόλο και άνοιξε ο δρόμος για μια πιο ευρεία χρήση του.

Οι πρώτοι που εισήγαγαν στο οπλοστάσιό τους το Τaser ήταν το Τμήμα του Σερίφη της Κομητείας του Λος Άντζελες αλλά δεν ακολούθησαν άλλα τμήματα. Μετά από μια ακόμα «βελτίωση» το 2000, το Τaser Μ-26 που μπορούσε να ακινητοποιήσει και τους πιο «σκληρούς» αντιπάλους με μια δόση 50.000 βόλτ, αποτέλεσε το νέο δημοφιλές και «μη-θανατηφόρο» όπλο στα οπλοστάσια της αστυνομίας των Η.Π.Α.

Σήμερα, περισσότεροι από 9.500 φορείς δικαιοσύνης, σωφρονιστικά ιδρύματα και στρατιωτικοί φορείς σε 43 χώρες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό Taser.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Μαϊάμι: Αστυνομικοί σκότωσαν 18χρονο με taser επειδή έκανε γκραφίτι http://24wro.blogspot.com/2013/08/18-taser.html#ixzz2bYGyzEFR
Παίξτε Άφοβα Poker και Στοίχημα στην MYBET η οποία έχει εξασφαλίσει ελληνικό ΑΦΜ!!!
πηγη
-->