Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Στην Ελλάδα του 2013: Μαζεύουν καπάκια για να επιβιώσουν – Τα 1.000 καπάκια 30 με 35 ευρώΠατρινοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα υποτυπώδες μεροκάματο, συλλέγουν από το δρόμο καπάκια από πλαστικά μπουκαλάκια τα οποία στη συνέχεια...
μεταπωλούν για ανακύκλωση!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά στην Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης και της απόγνωσης, οι πολίτες μηχανεύονται διάφορους τρόπους προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ασήμαντο «χαρτζιλίκι»… Το ποσό είναι αμελητέο, αν σκεφθεί κανείς ότι κάποιος για την περισυλλογή 1.000 καπακιών, θα λάβει από 30-50 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά τα καπάκια.

Μάλιστα, το «κυνήγι» των καπακιών καλύπτει και πέπλο μυστηρίου, καθώς οι ενδιαφερόμενοι «μυούνται» από έμπιστους και φίλους, προκειμένου η μέθοδος να μην γίνει γνωστή σε πολλούς και υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός! Τα περιζήτητα καπάκια, είναι τα πλαστικά πώματα από τα πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αφού μαζευτούν, στην συνέχεια διατίθενται με άκρα μυστικότητα από τους «καπακοσυλλέκτες» σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό το σημείο μας έχουν οδηγήσει οι πρακτικές των «πολιτικών» μας τόσα χρόνια…eurospy.grπηγη