Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

8 πράγματα που σας κάνουν μισητούς στα κοινωνικά δίκτυα


Σας «κράζουν» στα κοινωνικά δίκτυα; Έχετε αναρωτηθεί γιατί; Ακόμα κι αν δεν συμμετέχετε στις ένθερμες συζητήσεις της επικαιρότητας με βρισιές, προσβολές και τα περίφημα «ψόφα» που κυκλοφορούν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα ως μέσο εκτόνωσης, υπάρχουν 8 πράγματαπου κάνετε και κάνουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους να «βγαίνουν» από τα ρούχα τους. Ποια είναι αυτά;


Βγάζετε φωτογραφίες με σουφρωμένα χείλη

Στα Αγγλικά αυτό λέγεται duckface και μοιάζετε με τον Donald Duck, όχι με την διάσημη «λαϊκή - ποπ» καλλιτέχνιδα που αποτελεί πρόσφατα το πρότυπό σας. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη επίσης τη δεκαετία του 1970 ήταν διάσημη για τα «ελαφρά» σουφρωμένα χείλη που της προσέδιδαν ένα νάζι, αλλά η σύγχρονη πρακτική στα κοινωνικά δίκτυα είναι χείλη τόσο σουφρωμένα, που κάνουν ακόμα και τον Duffy Duck να στέκεται αποσβολωμένος.
Είμαι «θεός», μου το λένε κι εγώ το παίζω «υπεράνω»

Πω, πω! Έκανα 500 κάμψεις, 20 χιλιόμετρα τρέξιμο, 1 τόνο βάρη και οι κοιλιακοί μου είναι πέτρα, αλλά νιώθω λαπάς.

Το έχετε δει το παραπάνω; Σε ελεύθερη μετάφραση λέγεται «ζητιανεύω κομπλιμέντα και την ευκαιρία να σας πω πόσο Θεός είμαι κι εσείς γατάκια να μου το επιβεβαιώσετε». Δεν θα το εξηγήσουμε. Είναι προς αποφυγήν.
Ανόητες ερωτήσεις που θα μπορούσατε να αποφύγετε με μία αναζήτηση στοGoogle

Μπαίνετε στο Facebook από το παράθυρο ενός browser. Αν κάνετε τον κόπο να ανοίξετε έναάλλο παράθυρο και πληκτρολογήσετε google.gr ή bing.com ή οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης, μπορείτε να μάθετε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, για όλα εκείνα τα πράγματα για τα οποία αναρωτιέστε στα status updates σας. Όπως; «Πού ακριβώς πέφτει η Συρία είπαμε;» ή «Πώς θα καταλάβω αν το δέρμα μου είναι λιπαρό ή όχι;» κλπ. Μην περιμένετε από τους άλλους να σας απαντήσουν για τόσο απλά πράγματα, σπαμάροντας με άκυρα status updates στα κοινωνικά δίκτυα…
Φωτογραφίες χωρίς μπλουζάκι

Είτε διαθέτετε τους κοιλιακούς που περιγράφαμε παραπάνω, είτε όχι, εκτός κι αν συνηθίζετε να κυκλοφορείτε χωρίς μπλουζάκι καθημερινά στους δρόμους της πόλης, δεν χρειάζεται να πλημμυρίζετε τον κόσμο με φωτογραφίες σας που δείχνουν το άνω μέρος του κορμιού σας. Ξέρουμε όλοι ότι κατά βάθος κρύβετε ένα μικρό διεστραμμένο επιδειξία μέσα σας, αλλά αυτά τα φετίχ τα κρατά κανείς για τον εαυτό του και τους συντρόφους του, έτσι; Έτσι;
Too much information

Δεν ενδιαφέρει κανέναν να εξηγήσετε με λεπτομέρειες για το τεράστιο σπυράκι που εμφανίστηκε στο εσωτερικό των μοιρών σας ή μία αναλυτική καταγραφή για το τι είδουςσφηνάκια ήπιατε το προηγούμενο βράδυ και την σύνθεσή τους. Αν θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας την επίπονη διαδικασία του σπυριού, ρωτήστε τους στο τηλέφωνο πρώτα αν αντέχουν την περιγραφή και όσο για τα σφηνάκια… απλά μπορείτε να επικαλεστείτε τοhangover (όχι ότι κι αυτό ενδιαφέρει, αλλά ας είναι).
Πόση ερωτική εξομολόγηση σε ένα status update πια;

Εν τάξει. Όλοι ξέρουν ότι είστε ερωτευμένοι. Το έχει μάθει το σύμπαν. Μπράβο σας. Υπέροχο. Αλλά άλλο είναι η χαρά σας, κι άλλο το να κάθεστε και οι δύο στον υπολογιστή και να ανεβάζετε status updates μελιστάλαχτα και το ταίρι σας να σας απαντάει από κάτω «κι εγώ μωρό μου» και μετά εσείς, «κι εγώ πολύ μωρό μου» και μετά εκείνο «κι εγώ ακόμα περισσότερο μωρό μου» κλπ κλπ κλπ. Αυτά, τα λέτε μεταξύ σας… κατά πρόσωπον… όχι στο Facebook forgod’s sake!
Τα τρομακτικά λάθη

Όλοι μας κάνουμε ορθογραφικά λάθη. Σε μία γλώσσα όπως η Ελληνική, τόσο σύνθετη, ενώ η επέλαση των greeklish αλλά και την αναγκαίας χρήσης των Αγγλικών σε πολλές περιστάσεις, είναι τα καλύτερα συστατικά για να μην χρησιμοποιούμε σωστά πολλά από τα χαρακτηριστικά της γλώσσας μας. Αλλά! Μπορείτε με βασικές γνώσεις να αποφύγετε τα τραγικά λάθη! Προσπαθήστε λίγο. Δεν πονάει. Αλήθεια!
Αναρτήσεις χωρίς λόγο και ουσία

«Θέλω να ποστάρω κάτι και δεν ξέρω τι». Τότε μην το κάνεις. Υπάρχει λόγος που δεν έχετε να πείτε τίποτα και η σιωπή πολλές φορές είναι χρυσός. Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε, ανοίξτε ένα βιβλίο. Αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο να πείτε σε μία φίλη σας, πάρτε την τηλέφωνο ή μιλήστε της σε ένα messenger. Δεν χρειάζεται να σπαμάρετε τα μέλη του κοινωνικού σας δικτύου με αυτό.

Την παραπάνω λίστα (λίγο πιο «συγκεντρωμένη» είναι αλήθεια) απαρίθμησε το Buzz Feed σε αυτό το βίντεο: