Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Aυτές είναι οι φόνισσες του μωρού που βρέθηκε νεκρό σε χωματερή!



Στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Αμαλιάδας
οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης η 20χρονη και 44χρονη μητέρας της που πέταξαν το νεογέννητο βρέφος της πρώτης σε κάδο σκουπιδιών λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει.
Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή 16Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας







«Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών, η υπόθεση ανεύρεσης νεκρού βρέφους σε χωματερή της περιοχής.
Το νεκρό βρέφος (αγόρι), τυλιγμένο σε σεντόνι, εντοπίστηκε από αλλοδαπή γυναίκα προχθές (12-08-2013) το μεσημέρι, σε χωματερή των Λεχαινών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα (14-08-2013), δυνάμει εντάλματος σύλληψης του κ. ανακριτή Αμαλιάδας, η 20χρονη μητέρα και η 44χρονη γιαγιά του βρέφους, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παιδοκτονίας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι η 20χρονη μητέρα του βρέφους, μαζί με την 44χρονη μητέρα της, προαποφάσισαν τη θανάτωση του, αμέσως μετά τη γέννησή την 08-08-2013, προκειμένου να αποκρύψουν το γεγονός από το οικογενειακό τους περιβάλλον, τοποθετώντας το σε κάδο σκουπιδιών, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους στο Νιοχώρι Ηλείας».
 ilialive.gr