Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η αλήθεια για την... πύλη επικοινωνίας με τους εξωγήινους «Area 51»


Το πιο μυστικό σημείο στις ΗΠΑ, η πρωτεύουσα των συνωμοσιολόγων
, δεν ήταν τελικά χώρος για ιπτάμενους δίσκους, ούτε χειρουργείο για νεκροτομές σε εξωγήινους. Το Area 51, η διαβόητη βάση στην έρημο της Νεβάδα λειτουργούσε ως πεδίο δοκιμών για κατασκοπευτικά αεροπλάνα, όπως αποκαλύπτει ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA. Με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, η αμερικανική κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει για πρώτη φορά την ύπαρξη και τη χρησιμότητα του Area 51. Είναι επίσης η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται επίσημα ο χάρτης της περιοχής, αν και η βάση της εμφανίζεται και στο Google Earth.

Η έκθεση των 400 σελίδων αποκαλύπτει ότι το Area 51 δημιουργήθηκε το 1954 για τις δοκιμές του αναγνωριστικού αεροπλάνου U-2, το οποίο κατασκόπευε τη Σοβιετική Ενωση και άλλες χώρες την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Το U-2 πετούσε σε ύψος 60.000 ποδών, ή 18,3 χιλιομέτρων, ψηλότερα από κάθε άλλο αεροσκάφος της περιοχής, επισημαίνει η έκθεση. Το μεγάλο ύψος φαίνεται ότι προκαλούσε σύγχυση στους κατοίκους της Νεβάδα, οι οποίοι πίστευαν ότι έβλεπαν ιπτάμενους δίσκους.

«Οι δοκιμές του U-2 σε μεγάλο ύψος σύντομα οδήγησαν σε μια απρόσμενη παρενέργεια -μια δραματική αύξηση στις αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα» αναφέρεται στην έκθεση.

Μάλιστα οι πτήσεις του U-2 και ενός δεύτερου αναγνωριστικού αεροσκάφους, με την ονομασία Oxcart, αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από τις μισές αναφορές για UFO στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Η CIA υποχρεώθηκε να δημοσιοποιήσει το έγγραφο έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Τζέφρι Ρίκελσον, ερευνητής του Πανεπιστημίου George Washington, εκμεταλλευόμενος νόμο για την ελεύθερη πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα (Freedom of Information Act).

Η αποκάλυψη είναι πάντως απίθανο να βάλει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας - η CIA φρόντισε εξάλλου να κρατήσει απόρρητες ορισμένες σελίδες της έκθεσης, κίνηση που σίγουρα θα προσφέρει τροφή για το μέλλον.

tanea.gr