Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Πιστόριους: Θέλει διακανονισμό με την οικογένεια της Ρίβα...


Μια μέρα μετά τη νέα αναβολή της δίκης του για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ στο σπίτι του στην Πρετόρια στις 14 Φεβρουαρίου 2013 έρχεται στο φως η πρόθεση του Όσκαρ Πιστόριους να τα βρει οικονομικά με την οικογένεια της 29χρονης γυναίκας.



Ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης προσπαθεί να πετύχει μια φιλική οικονομική διευθέτηση με τους γονείς της Ρίβα, ώστε να αποφύγει μια αστική δίκη, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της μια νοτιοαφρικανική εφημερίδα.

Ένας από τους δικηγόρους του Πιστόριους, ο Κένι Ολντβάγκε, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία στο Γαλλικό Πρακτορείο και να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικηγόροι του αθλητή θέλουν να διευθετηθεί η υπόθεση πριν από την έναρξη της ποινικής δίκης, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί το Μάρτιο του 2014. Προτείνουν αποζημίωση για απώλεια εισοδημάτων και ηθική βλάβη.

Η Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία θα γιόρταζε χθες, 19 Αυγούστου, τα 30 της χρόνια, ήταν ένα τοπ μόντελ γνωστό στη Νότια Αφρική και είχε σημαντικά εισοδήματα. Μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό της, βοηθούσε οικονομικά τους συνταξιούχους γονείς της.

Ο νοτιοαφρικανικός Τύπος υποστηρίζει πως οι γονείς ζητούν από τα αστικά δικαστήρια τρία εκατομμύρια ραντ (220.000 ευρώ) ως αποζημίωση.

Τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Φεβρουαρίου 2013 και ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι του αθλητή στην Πρετόρια, ο Πιστόριους γάζωσε την Στέενκαμπ και τη σκότωσε. Η γυναίκα βρισκόταν κλειδωμένη στο μπάνιο και ο 26χρονος υποστηρίζει ότι νόμιζε πως είχε εισβάλει στο σπίτι διαρρήκτης.

Η εισαγγελία υποστηρίζει αντιθέτως ότι ο Παραολυμπιονίκης δολοφόνησε τη σύντροφό του έπειτα από καβγά.



πηγη