Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Δικαστής έκρινε το όνομα ενός μωρού... ακατάλληλο!


Ο μοναδικός πραγματικός μεσσίας είναι ο Ιησούς Χριστός, απεφάνθη δικαστής στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών διατάσσοντας να αλλάξει το όνομα ενός μωρού από Μεσσίας σε Μάρτιν.


Οι γονείς του Μεσσία ΝτεΣον Μάρτιν είχαν προσφύγει στο δικαστήριο σχετικά με το επίθετο του μωρού, ωστόσο τελικά άκουσαν έκπληκτοι την δικαστή Λου Ανν Μπάλιου να του... αλλάζει το όνομα.

Πέρυσι περισσότερα από 700 παιδιά ονομάστηκαν Μεσσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο χριστιανισμό ο Μεσσίας αναφέρεται στον Ιησού Χριστό, ενώ στον ιουδαϊσμό το όνομα συμβολίζει μία προσδοκόμενη σωτηρία των εβραίων.

Στις ερμηνείες του λεξικού η λέξη παραπέμπει σε κάποιον που μπορεί να θεωρηθεί ως σωτήρας ή απελευθερωτής.

Η δικαστής Λου Ανν Μπάλιου στην κομητεία Κοκ του Τενεσί εκτίμησε ότι το όνομα Μεσσίας μπορεί να προκαλέσει στο παιδί δυσκολίες μεγαλώνοντας σε μία περιοχή με τόσο έντονο χριστιανικό στοιχείο.

«Μπορεί να τον φέρει σε δύσκολη θέση με πολλούς ανθρώπους και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιλέξει ποιο θα είναι το όνομά του» δήλωσε η δικαστής και ζήτησε να ονομαστεί το παιδί Μάρτιν ΝτεΣον ΜακΚόλοου, που περιλαμβάνει το επίθετο και των δύο γονέων.

«Η λέξη Μεσσίας είναι τίτλος και είναι τίτλος που κέρδισε μόνο ένας άνθρωπος και αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ιησούς Χριστός» επιχειρηματολόγησε η δικαστής.

Η μητέρα του παιδιού, Τερέσα Μάρτιν, δήλωσε σε τοπικό σταθμό πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. «Δεν νομίζω ότι μίας δικαστής μπορεί να αλλάξει το όνομα του παιδιού μου εξαιτίας των θρησκευτικών της πεποιθήσεων» τόνισε, όπως αναφέρει σχετικά το BBC.

Η ίδια ανέφερε πως επέλεξε το όνομα όχι για το θρησκευτικό του συμβολισμό, αλλά γιατί της αρέσει το άκουσμά του μαζί με τα ονόματα των άλλων δύο παιδιών της, Μίσα και Μέισον.

Το όνομα Μεσσίας ανέβηκε στην 387η θέση στη λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα μωρών στις ΗΠΑ το 2012, από την 633η θέση το 2011.

-->

πηγη