Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ξέθαψαν νεκρό και ....

Στις 14 Αυγούστου πήγα με την οικογένεια μου στα νεκροταφεία της Καστοριάς να αναψουμε ένα κερί στους αγαπημένους μας ανθρώπους...


Οταν φτάσαμε στον παππού μου (ο οποίος πέθανε το 1993) αντικρύσαμε το πιο μακάβριο πράγμα που μας έχει συμβεί ποτέ. Ο παππούς μου δεν ήταν εκεί και στη θέση του ήτανε κάποιος άλλος θαμμένος ο οποίος πέθανε πρόσφατα. Φανταστήτε τη σύγχυση που πήραμε!!! Μετά τις φωνές που βάλαμε ένας κύριος μας εξήγησε πως μετά απο εντολή που έδωσε ο αντιδήμαρχος και μια ανακοίνωση στο τοπικό κανάλι και τις εφημερίδες και χωρίς καμία προσωπική επιστολή στις οικογένειές τους, όσοι είναι θαμμένοι απο το 1997 και πριν θα ξεθαφτουν.

Εντάξει κ. Αντιδήμαρχε, καταλαβαίνουμε πως ο χώρος δεν είναι επαρκής, ότι ο ένας τάφος είναι πάνω στον άλλον, ότι ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, άλλος χτίζει τοίχάκια, άλλος βάζει παγκάκια χωρις να υπάρχουν κανόνες. Αλλαααα μια επιστολή στις οικογένειες είναι τόσο δύσκολο ή κανένας απο εσάς που το ψηφίσατε δεν το σκέφτηκε, συγνώμη που δεν διαβάζουμε τις τοπικές εφημερίδες και δεν βλέπουμε το τοπικό κανάλι (πως γίνεται όμως στις εκλογές ή στις ονομαστικές εορτές να στέλνετε τις ευχες και να βρίσκετε τα τηλέφωνα?) Και για να καταλάβετε καλύτερα όλοι εσείς που το διαβάζεται δεν τους βγάζουν όλους, όταν πεθάνει κάποιος τότε ξεθάβουνε κάποιον άλλον.

Ήμαρτον δηλαδή τι είναι ζώα????και το χειρότερα απο όλα....σας το αφήνω για το τέλος....μας διαβεβαίωσαν πως τα κόκαλα βγήκαν όλα προσεκτικά και μπήκαν στο οστεοφυλάκιο αν λέγετε έτσι αυτό το πράγμα...έτσι πήγαμε να τελέσουμε ένα τρισάγιο και το δεύτερο σοκ......υπήρχαν ΔΥΟ κρανία μέσα στο κουτί....δεν ξέρω αυτοι οι άνθρωποι αν θα πρέπει να λέγονται άνθρωποι. και η απαντηση του κ. Αντιδήμαρχου: Συγνώμη. Ναι κ. αντιδήμαρχε απο τότε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότημο..... για αυτό το λόγο θέλω να το διαβάσετε και να με συμβουλέψετε τί να κανουμε εμείς και οι οικογένεις όσων ήρθανε σε αυτή τη θέση.