Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Γιγάντιο ψάρι «τέρας» στις ΗΠΑ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Το ρεκόρ του μεγαλύτερου οφιοκέφαλου (snakehead) που αλιεύθηκε μέχρι σήμερα έσπασε ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Caleb Newton ψάρεψε το γιγάντιο ψάρι, βάρους σχεδόν οκτώ κιλών και μήκους 90 εκατοστών, την 1η Ιουνίου κατά τη διάρκεια τουρνουά ψαρέματος. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένας οφιοκέφαλος βάρους 7,7 κιλών που αλιεύθηκε το 2004 στην Ιαπωνία.

Ο οφιοκέφαλος, γνωστός και ως ψάρι «τέρας» είναι ένας μεγάλος θηρευτής με κοφτερά δόντια, που ζει ακόμα και για ημέρες έξω από το νερό και σέρνεται στο έδαφος εισβάλλοντας σε νέα οικοσυστήματα.

Το ψάρι ζει στην Ασία και τη Ρωσία. Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στο Μέριλαντ, όπου και απελευθερώθηκε από κάποιον που το αγόρασε από την Τσάινατάουν στο Μανχάταν. Έκτοτε εξαπλώθηκε παντού από τη Νέα Υόρκη ως την Καλιφόρνια και πλέον συγκαταλέγεται στα δέκα πιο απειλητικά ξενικά είδη στις ΗΠΑ καθώς δεν έχει θηρευτές.

Την περασμένη άνοιξη η Υπηρεσία του Μέριλαντ για τους Φυσικούς Πόρους και την Αλιεία προσέφερε ανταμοιβή ύψους 200 δολαρίων σε όποιον ψάρευε ή σκότωνε το επικίνδυνο ψάρι.Πηγή: econews.gr