Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Συμφώνησαν να μοιραστούν τη... γυναίκα τους


Συμφώνησαν να μοιραστούν τη... γυναίκα τους
Γραπτό συμβόλαιο στο οποίο συμφωνούν να «παντρευτούν» την ίδια γυναίκα, υπέγραψαν δύο Κενυάτες, μετά την αποκάλυψη ότι η αγαπημένη τους όχι μόνο διατηρούσε σχέσεις και με τους δύο, αλλά αρνούνταν και να διαλέξει ανάμεσά τους.
Η συμφωνία περιλαμβάνει οι δύο άνδρες να μένουν στο σπίτι της γυναίκας αλλά και να βοηθήσουν στην ανατροφή των παιδιών που θα αποκτήσει εκείνη, όποιος κι αν είναι ο πατέρας.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος «γάμος» μπορεί να αναγνωριστεί και νομικά αν καταφέρουν να αποδείξουν ότι η πολυανδρία είναι μέρος της παράδοσης της χώρας.

Ο Σιλβέστερ Μουέντα και ο Ελία Κιμάνι προχώρησαν στην παραπάνω συμφωνία μόλις συνειδητοποίησαν ότι και οι δύο διατηρούν δεσμό επί τέσσερα χρόνια με μια γυναίκα από την Μομπάσα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Nation.
«Συμφωνούμε ότι από εδώ και στο εξής δεν θα αισθανόμαστε απειλή ή ζήλια ο ένας για τον άλλο απέναντι στη σύζυγό μας, η οποία λέει ότι δεν είναι έτοιμη να αφήσει κανέναν από τους δύο μας», αναφέρει, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση NTV, ένα από τα σημεία του συμβολαίου.

«Και οι δυο μας θα σεβόμαστε τη μέρα που θα προορίζεται για τον άλλο. Συμφωνούμε να αγαπούμε ο ένας τον άλλον και να ζούμε με αρμονία. Κανείς δεν μας ανάγκασε να προβούμε σε αυτήν τη συμφωνία», καταλήγει το συμβόλαιο.
Η πολυγαμία είναι συνηθισμένη στην Κένυα, πάντα όμως σε αυτούς τους γάμους οι γυναίκες υπερέχουν αριθμητικά σε σχέση με τους άνδρες. BBC