Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Απίστευτο εύρημα σε παραλία της Αχαΐας


Χειροβομβίδα του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, εντοπίστηκε στην παραλία του Ψαθόπυργου στην Αχαϊα, περίπου 20 μέτρα από την ακτή, προκαλώντας την κινητοποίηση του λιμενικού Σώματος και συναγερμό στις Αρχές.


H χειροβομβίδα βρέθηκε δίπλα σε αχινούς και καλυμμένη από άμμο, ενώ το σημείο έχει επισημανθεί με κορδέλες και ειδική σημαδούρα, από τους δύτες που βούτηξαν για το σκοπό αυτό στην περιοχή, σύμφωνα με το dete.gr.

Η χειροβομβίδα φαίνεται να είναι αμυντικού τύπου, ενώ φυσικά μέχρι αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο εάν παραμένει ενεργή ή όχι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε από δύτη την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος ειδοποίησε σχετικά το λιμενικό Σώμα. Το επίμαχο σημείο, βρίσκεται πλησίον ξενοδοχείου, αλλά σε όχι προσβάσιμη ακτίνα για τους λουόμενους.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αναμένεται να καταφθάνει από την Αθήνα, ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών για την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας, ενώ άνδρες του λιμενικού έχουν αποκλείσει την περιοχή, ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Να σημειωθεί, ότι το σημείο που βρέθηκε η χειροβομβίδα, είναι κοντά στο ναυάγιο του ναρκαλιευτικού "Νέστος", που βυθίστηκε στις 23 Απριλίου του 1941 από την Γερμανική αεροπορία, συχνό υποβρύχιο προορισμό, ομάδων Πατρινών και άλλων δυτών.
Απίστευτο εύρημα σε παραλία της Αχαΐας
Παίξτε Άφοβα Poker και Στοίχημα στην MYBET η οποία έχει εξασφαλίσει ελληνικό ΑΦΜ!!!